The Phoenix (1981-1982)

Samenvatting

Archeologen ontdekken tijdens een opgraving in een oude Peruaanse Inca stad een mysterieuze sarcofaag. Ze openen de sarcofaag en zijn verbaasd als hieruit vervolgens een jonge man tevoorschijn komt: levend!

Al snel blijkt deze man in werkelijkheid Bennu te zijn, een wijze alien afkomstig van de planeet Eldebran. Hij heeft allerlei bijzondere krachten en vaardigheden. Helaas kan hij zich niet meer herinneren waarom hij lang geleden naar de aarde werd gestuurd. Bennu moet nu leren te overleven op een voor hem vreemde planeet en slaat meteen op de vlucht.

De Amerikaanse regering wil de alien namelijk arresteren, terwijl de Peruanen hem juist als een god willen aanbidden. Ondertussen gaat Bennu op zoek naar zijn vermiste partner Mira, die zich ook ergens op de aarde moet bevinden.

Serie Algemeen

The Phoenix is een Amerikaanse serie van de zender ABC. De hoofdrol werd gespeeld door Judson Scott, die later nog meespeelde in Star Trek II: The Wrath of Khan.

De serie vond zijn oorsprong in een gelijknamige tv-film, die in 1981 werd uitgezonden. De kijkcijfers waren goed, waarna men besloot het verhaal voort te zetten in een tv-serie. Deze was echter geen succes. In maart en april 1982 werden vier afleveringen uitgezonden. De kijkcijfers bleken tegen te vallen, waarna meteen de stopzetting volgde.

The Phoenix is hierna overigens nooit op video of dvd uitgebracht. Wel zijn nog enkele afleveringen op YouTube terug te vinden.

Intro

Link