Prey (1998)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Amerikaanse Dr. Sloan Parker, die onderzoek doet naar genetische variaties in het menselijke DNA. Op een dag wordt duidelijk dat het gedrag van gewelddadige criminelen wordt veroorzaakt door een bepaalde genetische afwijking.

Sloan realiseert zich dat deze genetische afwijking het kenmerk is van een nieuwe soort mensachtigen: de Homo dominant. Ze zijn veel intelligenter, sterker en agressiever dan de Homo sapiens en beschikken bovendien over allerlei bijzondere krachten. Hun ultieme doel is de uitroeiing van de Homo sapiens. De zogenaamde Dominants vormen daarmee een groot gevaar voor het voortbestaan van de mensheid.

Samen met enkele collega wetenschappers en een federale agent genaamd Tom Daniels gaat Sloan vervolgens de strijd aan met de Homo dominant. Al snel blijkt Agent Daniels zelf ook een Dominant te zijn. In tegenstelling tot zijn soortgenoten wil hij de mensheid echter beschermen.

Serie Algemeen

Prey is een Amerikaanse serie met actrice Debra Messing (Will & Grace) in de hoofdrol. De eerste aflevering werd in januari 1998 uitgezonden door de zender ABC. De serie was echter geen succes. Wegens tegenvallende kijkcijfers volgde na slechts 13 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering, die in juli 1998 werd uitgezonden, eindigt met een cliffhanger.

In Nederland was Prey in het jaar 2000 te zien bij Veronica. Tegenwoordig zijn een aantal van de afleveringen op YouTube te vinden.

Link