Pioneer One (2010-2011)

Amerikaanse webserie.

Samenvatting

Het verhaal begint met de verschijning van een mysterieus ruimteschip boven Amerika, waardoor de Amerikaanse overheid meteen in actie komt. Het schip verspreidt namelijk radioactieve straling over het platteland van Montana. Van een terroristische aanslag lijkt echter geen sprake te zijn aangezien de locatie nogal afgelegen is.

Nog vreemder is dat er tussen het neergestort puin een levend mens wordt gevonden in een Russisch ruimtepak. Homeland Security begint meteen een onderzoek naar de herkomst en motieven van deze mysterieuze vreemdeling. Het gaat om een ernstig zieke jongeman die Yuri blijkt te heten.

Na verloop van tijd wordt duidelijk dat Yuri een nakomeling is van Russische kosmonauten die ooit naar Mars werden gestuurd.

Serie Algemeen

Pioneer One is een Amerikaanse webserie uit 2010, die werd geproduceerd door Josh Bernhard en Bracey Smith. De serie werd gefinancierd door middel van internet donaties. De eerste aflevering had bijvoorbeeld een budget van slechts 6000 dollar.

Alle afleveringen zijn gratis online te bekijken. De bestanden zijn o.a. te downloaden via BitTorrent. Enige tijd na het verschijnen van een nieuwe aflevering werd deze ook streaming aangeboden op de eigen website.

De reeks bestaat in totaal uit zes afleveringen. De eerste aflevering werd in juni 2010 online gezet. Iedere aflevering duurt ongeveer 35 minuten. De laatste aflevering kwam in december 2011 uit. De makers verklaarden in eerste instantie ook plannen te hebben voor een tweede seizoen, maar dit voornemen heeft men helaas niet kunnen realiseren.

De reacties op de serie waren zeer lovend. Het New York Television Festival gaf Pioneer One in 2010 zelfs de prijs voor 'Best Drama Pilot'.

Trailer

Blu-ray en dvd

Sinds april 2012 zijn de 6 afleveringen ook op dvd en Blu-ray (beide regiovrij) verkrijgbaar. Voor meer informatie, kijk op de officiële website.

Links

  • pioneerone.tv - Officiële site. Hier kunnen de afleveringen worden bekeken en kan er zelfs een Nederlandstalige ondertiteling worden gedownload.
  • Wikipedia: Pioneer One - Artikel met beknopte episode guide
1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)