Pioneer One (2010-2011)

Samenvatting

Het verhaal begint met de verschijning van een mysterieus ruimteschip boven Noord-Amerika, waardoor de Amerikaanse overheid meteen in actie komt. Het schip verspreidt namelijk radioactieve straling over het platteland van Montana. Vervolgens wordt tussen het neergestorte puin een levend mens in een Russisch ruimtepak aangetroffen.

De autoriteiten beginnen meteen een onderzoek naar de herkomst en motieven van deze mysterieuze vreemdeling. Het gaat om een ernstig zieke jongeman die Yuri blijkt te heten. Na verloop van tijd wordt duidelijk dat Yuri een nakomeling is van Russische kosmonauten die ooit naar Mars werden gestuurd.

Serie Algemeen

Pioneer One is een Amerikaanse webserie. Het project werd gefinancierd door middel van crowdfunding. De eerste aflevering had bijvoorbeeld een budget van slechts 6000 dollar.

Alle afleveringen zijn gratis online te bekijken via o.a. YouTube. De eerste aflevering werd in juni 2010 online gezet. De laatste aflevering kwam eind 2011 uit. In totaal bestaat de reeks uit zes afleveringen. De makers verklaarden in eerste instantie ook plannen te hebben voor een tweede seizoen, maar dit voornemen heeft men helaas niet kunnen realiseren.

Trailer

Blu-ray en dvd

In 2012 werd de complete serie ook op dvd en Blu-ray (beide regiovrij) uitgebracht.

Links