Parasyte: The Grey (2024)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een invasie van gevaarlijke buitenaardse parasieten. De wezens willen de aarde veroveren en een groot deel van de mensheid uitroeien. Om dit doel te bereiken kunnen de aliens menselijke hersenen binnendringen om vervolgens de volledige controle over het gastlichaam te krijgen.

In het geval van de Zuid-Koreaanse Jeong Su-in verloopt dit echter anders. Ze blijkt namelijk immuun te zijn voor de invloed van de aliens. Ze heeft nu weliswaar een buitenaardse parasiet in haar lichaam, maar het bewustzijn van Su-in is intact gebleven. Ongewild wordt ze daardoor het doelwit van verschillende groeperingen. Su-in en haar parasiet (die ze de naam Heidi geeft) moeten noodgedwongen met elkaar samenwerken om te kunnen overleven.

Ondertussen worden er ook een aantal andere personages gevolgd, zoals Choi Jun-kyung (de leider van een speciale eenheid die parasieten opspoort) en de crimineel Seol Kang-woo (die zijn zusje verloor aan de aliens).

Serie Algemeen

Parasyte: The Grey is een Zuid-Koreaanse SF horrorserie, die in april 2024 in première is gegaan bij Netflix. 

Het verhaal is gebaseerd op de Japanse manga Parasyte (1989-1994). Het gaat hier echter niet om een verfilming, maar om een spin-off die zich afspeelt binnen hetzelfde fictieve universum. Overigens werd eerder ook een Japanse anime gemaakt genaamd Parasyte: The Maxim (2014-2015), die redelijk trouw is aan het oorspronkelijke verhaal. Verder werden er twee live-action films gemaakt, die in 2014 en 2015 in Japan werden uitgebracht.

Trailer

Links