Paradox (2009)

“If you could see the future, would you change it?”

Samenvatting

De astrofysicus Dr. Christian King krijgt op een dag een aantal mysterieuze plaatjes toegestuurd op de computer in zijn laboratorium. Hierop lijkt een ramp te zijn afgebeeld waarbij veel mensen om het leven komen. Na een tijdje wordt duidelijk dat de foto's werden verstuurd via een satelliet en direct afkomstig zijn uit de nabije toekomst.

Vervolgens wordt er een speciaal politieteam samengesteld, onder de leiding van Detective Inspector Rebecca Flint. Het team krijgt de opdracht om de afbeeldingen – en de eventuele ramp die binnenkort zal plaatsvinden – te onderzoeken. In eerste instantie zijn de agenten uiterst sceptisch, maar later moeten ze toch accepteren dat de foto's inderdaad uit de toekomst komen.

Hoewel de ramp helaas niet voorkomen kan worden, is iedereen verbaasd als er daarna opnieuw plaatjes uit de toekomst worden ontvangen. Vanaf dat moment moeten Dr. King en de politie samenwerken om steeds weer een nieuwe misdaad te voorkomen. Dit is een race tegen de klok, want de afbeeldingen komen altijd precies 18 uur uit de toekomst. Maar wie stuurt de plaatjes eigenlijk? En waarom? Is het wel verstandig om de toekomst te veranderen?

Serie Algemeen

Paradox is een Britse serie. In totaal werden er slechts vijf afleveringen gemaakt, die in november en december 2009 werden uitgezonden door de BBC. Omdat de kijkcijfers tegenvielen werd de serie hierna stopgezet.

De complete serie is sinds 2010 in Groot-Brittannië op dvd verkrijgbaar.

Links