Paradox (2009)

“If you could see the future, would you change it?”

Samenvatting

De astrofysicus Dr. Christian King krijgt op een dag een aantal mysterieuze plaatjes toegestuurd op de computer in zijn laboratorium. Hierop lijkt een ramp te zijn afgebeeld, een grote explosie waarbij veel mensen om het leven komen. Na een tijdje wordt duidelijk dat de plaatjes werden verstuurd via een satelliet en direct afkomstig zijn uit de nabije toekomst.

Vervolgens wordt er een speciaal politieteam samengesteld, onder de leiding van Detective Inspector Rebecca Flint. Het team krijgt de opdracht om de plaatjes – en de eventuele ramp die binnenkort zal plaatsvinden – te onderzoeken. In eerste instantie zijn de agenten uiterst sceptisch, maar later moeten ze toch accepteren dat de plaatjes inderdaad uit de toekomst komen.

Hoewel de ramp helaas niet voorkomen kan worden, is iedereen verbaasd als er daarna weer een aantal plaatjes uit de toekomst worden ontvangen. Vanaf dat moment moeten Dr. King en de politie samenwerken om steeds weer een nieuwe misdaad te voorkomen.

Dit is een race tegen de klok, want de plaatjes komen altijd precies 18 uur uit de toekomst. Maar wie stuurt de plaatjes eigenlijk? En waarom? Is het wel verstandig om de toekomst te veranderen?

Serie Algemeen

Paradox was een Britse serie van de BBC. In totaal werden er slechts vijf afleveringen gemaakt. Omdat de kijkcijfers erg laag waren (gemiddeld iets meer dan 3 miljoen kijkers) werd de serie al snel weer stopgezet. De eerste aflevering werd uitgezonden in november 2009, de laatste aflevering in december 2009.

De serie werd geheel gefilmd in de stad Manchester.

Dvd

Paradox is in Groot-Brittannië op dvd verkrijgbaar.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)