Out of This World (1987-1991)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een Amerikaans tienermeisje genaamd Evie Ethel Garland. Ze woont met haar moeder Donna in Californië. Op haar 13e verjaardag blijkt Evie ineens over buitenaardse krachten te beschikken. Zo kan ze bijvoorbeeld de tijd 'bevriezen' of zichzelf teleporteren.

Vervolgens komt de waarheid aan het licht: Evie's vader Troy is in werkelijkheid een alien. Overigens is Troy zelden in beeld te zien; meestal is alleen zijn stem te horen. Hij verblijft namelijk op een verre planeet. Hij kan echter met zijn dochter op de aarde communiceren via een soort kristallen kubus.

Ondertussen krijgt Evie te maken met normale puberproblemen, maar haar buitenaardse krachten zorgen onbedoeld steeds voor problemen. Uiteraard moeten deze krachten (en ook Evie's ware afkomst) geheim worden gehouden voor de buitenwereld.

Serie Algemeen

Out of This World is een Amerikaanse comedyserie. Het eerste seizoen ging in september 1987 in première op de Amerikaanse televisie. Uiteindelijk werden er vier seizoenen gemaakt, in totaal 96 afleveringen. De laatste aflevering (die eindigt met een cliffhanger) werd in mei 1991 uitgezonden.

Overigens werd het programma vanaf 1989 ook in Nederland uitgezonden door RTL Veronique (RTL 4) onder de naam Uit een andere wereld. In Duitsland heette de serie Mein Vater ist ein Außerirdischer ("Mijn vader is een alien").

Openingstitel

Link