No Ordinary Family (2010-2011)

Samenvatting

De serie draait om de Amerikaanse familie Powell uit Californië. Op het eerste gezicht een normaal gezin. Vader Jim en moeder Stephanie zijn al 16 jaar getrouwd, maar hun huwelijk heeft zijn glans inmiddels verloren. Stephanie heeft namelijk een succesvolle carrière, terwijl Jim zich gefrustreerd voelt door zijn baan als compositietekenaar bij de politie. Samen hebben ze twee kinderen: de tieners Daphne en Jim Junior.

Op een dag besluit Jim met zijn vrouw en kinderen op vakantie te gaan naar Brazilië. Hij hoopt dat zijn gezin hierdoor weer wat hechter zal worden. Het loopt echter helemaal anders. Onderweg stort hun vliegtuig namelijk neer in het Amazone gebied. De Powells overleven de crash ongeschonden en keren daarna nietsvermoedend terug naar huis.

Na een tijdje wordt duidelijk dat alle gezinsleden door de crash ineens bijzondere krachten hebben gekregen. Naast hun normale levens en alle dagelijkse beslommeringen die daar bij horen, moet het gezin vervolgens leren omgaan met hun nieuwe vaardigheden. Uiteraard is dit niet eenvoudig. Vooral wanneer Jim besluit met zijn krachten de misdaad te gaan bestrijden.

Maar waar kwamen de superkrachten van het gezin eigenlijk vandaan? Stephanie werkt voor een bedrijf genaamd Global Tech, waar vreemde dingen blijken te gebeuren.

Serie Algemeen

No Ordinary Family is een luchtige Amerikaanse serie. De eerste aflevering werd in september 2010 uitgezonden door de zender ABC. Ondanks positieve recensies bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. Uiteindelijk telde de serie één seizoen van 20 afleveringen, waarvan de laatste in april 2011 werd uitgezonden. Hierna volgde de stopzetting.

Actrice Julie Benz, die hier moeder Stephanie speelt, is overigens vooral bekend van haar rol als de vampier Darla uit Buffy the Vampire Slayer en diens spin-off Angel.

Links