My Parents Are Aliens (1999-2006)

Samenvatting

Het verhaal gaat over drie Britse weeskinderen: Mel, Josh en Lucy. Op een dag komen ze terecht in het pleeggezin van Brian en Sophie Johnson.

Wat niemand weet: Brian en Sophie zijn in werkelijkheid aliens, afkomstig van de planeet Valux. Ze zijn neergestort met hun ruimteschip en zitten nu vast op de aarde. De aliens kunnen o.a. van gedaante veranderen, maar hebben verder weinig kennis over de mensheid en het leven op aarde. Dit zorgt uiteraard voor allerlei problemen.

Mel, Josh en Lucy besluiten hun nieuwe ouders daarom te helpen. Hun ware identiteit moet echter wel voor de buitenwereld geheim worden gehouden. Ondertussen beleeft het gezin allerlei maffe avonturen.

Serie Algemeen

My Parents Are Aliens is een humoristische jeugdserie. Het gaat om een productie van de Britse zender ITV. De eerste aflevering werd in november 1999 uitgezonden. De serie was in eigen land redelijk populair en won zelfs meerdere prijzen voor ‘beste kinderserie’. Uiteindelijk werden er acht seizoenen (in totaal 108 afleveringen) gemaakt. De laatste aflevering was in december 2006 te zien.

Overigens waren er oorspronkelijk ook plannen voor een Amerikaanse remake. Deze plannen werden echter nooit gerealiseerd.

Links