The Lottery (2014)

Samenvatting

We schrijven het jaar 2025. Sinds 2019 zijn er geen kinderen meer geboren, omdat alle vrouwen ter wereld op mysterieuze wijze onvruchtbaar zijn geworden.

Dr. Alison Lennon werkt voor het Department of Humanity. Alison en een collega slagen erin om na jarenlang experimenteren in hun laboratorium 100 levensvatbare embryo’s te creëren. Dit is een spectaculaire doorbraak, die weer hoop geeft voor de toekomst.

De huidige president van de Verenigde Staten staat er op dat moment slecht voor in de peilingen. Hij neemt het besluit dat er in het land een grote loterij moet worden gehouden. Honderd vrouwen zullen hierdoor een kind kunnen uitdragen. Er blijken al snel vele vrouwen te zijn die maar al te graag aan deze loterij willen meedoen.

Alison komt ondertussen een duistere samenzwering op het spoor. Eerst wordt ze ontslagen door haar baas, die van mening is dat de embryo’s eigendom van de Amerikaanse regering zouden moeten zijn. Alison steelt vervolgens één van de embryo’s en gaat op zoek naar de vrouw die hiervoor haar eitjes doneerde. Deze vrouw wordt echter vermoord.

Tegelijkertijd houdt de regering de laatste zes kinderen die in 2019 werden geboren nauwlettend in de gaten. Kyle Walker is de alleenstaande vader van de zes-jarige Elvis. Op een dag wordt Kyle’s zoon plotseling meegenomen door agenten van de regering.

Serie Algemeen

The Lottery is een serie van de Amerikaanse zender Lifetime. De eerste aflevering ging in juli 2014 in première. Het verhaal van The Lottery klinkt misschien bekend. De bioscoopfilm Children Of Men (2006) kent namelijk hetzelfde uitgangspunt. Dat is geen toeval: de bedenker van de tv-versie, Timothy J. Sexton, schreef destijds ook mee aan het script voor de film.

In tegenstelling tot de film was de tv-serie echter geen succes. De kijkcijfers waren erg laag en de recensies niet erg positief. Uiteindelijk werd The Lottery na 10 afleveringen alweer stopgezet. De laatste aflevering, waarin veel (maar niet alle) vragen worden beantwoord, werd in september 2014 uitgezonden.

Links