The Lost Room (2006)

Some doors are better left closed.

Samenvatting

Ergens in New Mexico langs Route 66 staat het verlaten Sunshine Motel. In het vervallen gebouw bevindt zich een mysterieuze kamer die eigenlijk niet bestaat. Op 4 mei 1961 is er in deze Kamer nummer 10 iets gebeurd waardoor de Kamer en haar inhoud volledig werden 'gewist'. Dit wordt omschreven als ‘de Gebeurtenis’ of ‘het Incident’.

Voor 4 mei 1961 verkeerde het motel in goede staat en het beschikte over tien kamers. Sindsdien zijn het er nog slechts negen. Wat er destijds precies gebeurde of wie er bij betrokken was is onbekend.

De Kamer, die nu in een andere dimensie blijkt te liggen, kan alleen worden betreden door de houder van de Sleutel. Met deze Sleutel kan men overal ter wereld bijna iedere deur met een cilinderslot openen, waarna men in de Kamer terechtkomt. De Sleutel fungeert dan als een soort portaal naar de Kamer, ongeacht welke ruimte er normaal gesproken achter de betreffende deur ligt.

Uit de Kamer komen verder allerlei Objecten die bovennatuurlijke eigenschappen hebben. Ieder Object is onverwoestbaar en bezit een unieke, hoewel niet altijd logische, kracht. Een kam kan bijvoorbeeld tien seconden de tijd stilzetten en een horloge kan een ei koken.

De hoofdpersoon van het verhaal is de politieagent Joe Miller. Hij krijgt op een dag toevallig de Sleutel in handen. Op deze manier ontdekt hij ook de Kamer. Er blijken helaas al snel gevaarlijke groeperingen te zijn die ook interesse hebben in de Sleutel en de Objecten uit de Kamer.

Om Joe te chanteren wordt zijn 8-jarige dochtertje Anna ontvoerd, die vervolgens spoorloos verdwijnt in de Kamer. Joe gaat hierna naarstig op zoek naar Anna. Wie kan hij nog vertrouwen?

Serie Algemeen

The Lost Room is een miniserie die in december 2006 werd uitgezonden door de Amerikaanse zender Syfy. De serie werd oorspronkelijk uitgezonden in drie delen van ieder ongeveer anderhalf uur (de reclame niet meegerekend). De totale duur was 285 minuten.

De cast bestaat o.a. uit Peter Krause (Six Feet Under, Parenthood) en Julianna Margulies (ER, The Good Wife).

De miniserie werd destijds over het algemeen goed ontvangen (hoewel enkele critici minder tevreden waren over de ontknoping in de laatste aflevering). The Lost Room kreeg in 2007 twee Emmy Award nominaties.

In 2010 werd door de makers van de serie aangekondigd dat er een vervolg zou komen in de vorm van een comic. In 2013 werd echter bekend gemaakt dat het project inmiddels was stopgezet.

Dvd

In Regio 2 (UK import) is The Lost Room op dvd verkrijgbaar. Opmerkelijk is dat de serie op de dvd’s wordt gepresenteerd in zes afleveringen van ieder 44 minuten (i.p.v. in drie afleveringen van anderhalf uur). De box bevat ook extra’s.

Links

4.8 1 1 1 1 1 4.80 (5 stemmen)
    Tags:
  • Syfy
  • 2000-2010