The Lost Saucer (1975-1976)

Samenvatting

Het verhaal gaat over twee androïden, Fi en Fum. Ze zijn afkomstig van de planeet ZR-3 in het jaar 2369. Het duo bezit een vliegende schotel waarmee ze door de tijd kunnen reizen.

Op een dag komen de tijdreizigers terecht op de aarde in 1975. Daar maken ze kennis met een jongen genaamd Jerry en zijn babysitter Alice. Beiden worden door Fi en Fum uitgenodigd om het ruimteschip van binnen te bekijken. Dit trekt echter ook de aandacht van buurtbewoners en de lokale politie.

Fi en Fum raken hierdoor in paniek en ze besluiten snel te vertrekken, met hun twee gasten nog aan boord. Door een technisch mankement wordt vervolgens duidelijk dat Jerry en Alice niet meer terug kunnen naar hun eigen tijd. De vliegende schotel is namelijk "verdwaald" in de tijd.

Hierna beleven Fi, Fum, Jerry en Alice samen allerlei avonturen. Het groepje maakt uitstapjes naar het verre verleden en de verre toekomst, waar ze steeds weer kennismaken met nieuwe culturen. Overigens hebben Fi en Fum ook nog een bijzonder huisdier: Dorse. Dit wezen is een kruising tussen een hond en een paard.

Serie Algemeen

The Lost Saucer is een Amerikaanse jeugdserie, die werd geproduceerd door de zender ABC. Er werden in totaal 16 afleveringen gemaakt, die in het tv-seizoen van 1975-1976 werden uitgezonden. De eerste aflevering ging in september 1975 in première.

De populariteit van de serie bleek uiteindelijk tegen te vallen, waarna de stopzetting volgde. Het verhaal werd daarom ook nooit afgerond.

Dvd

In 2002 en 2005 werden in Noord-Amerika (Regio 1) enkele afleveringen op dvd uitgebracht. Het gaat om verzamelboxen waarop afleveringen staan van verschillende Amerikaanse jeugdseries (die allen afkomstig waren van dezelfde tv-producenten, Sid en Marty Krofft).

Intro

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)