Limitless (2015-2016)

Gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm.

Samenvatting

Het verhaal speelt ongeveer vier jaar na de film. Centraal staat dit keer een mislukte muzikant genaamd Brian Finch. Op een dag krijgt hij van zijn kennis Eli een pilletje toegestopt. Al snel blijkt dit een experimentele smart drug genaamd NZT-48 te zijn. Deze drug heeft een wonderbaarlijk effect: ineens is Brian de intelligentste man op aarde geworden.

NZT-48 ontgrendelt namelijk de volledige capaciteit van de hersenen. Brian is bijvoorbeeld in staat om zich aan elk detail van zijn leven te herinneren. Ook bezit hij de gave om razendsnel problemen op te lossen en verbindingen te leggen tussen zaken die anderen over het hoofd zien.

Wanneer Eli wordt vermoord komt Brian in het vizier van de FBI. Vervolgens wordt hij door de FBI ingehuurd als consultant. Brian moet nu gaan helpen bij het oplossen van allerlei moeilijke zaken. Daarvoor gaat hij samenwerken met agente Rebecca Harris, die zo haar eigen reden heeft om onderzoek te doen naar de mysterieuze oorsprong van NZT.

Ondertussen blijkt het gebruik van het pilletje gevaarlijke bijwerkingen te hebben. Brian komt in contact met de senator Eddie Morra, die hem een tegenmiddel geeft. In ruil daarvoor moet Brian in het geheim informatie doorspelen aan Morra. Alleen de kijker weet dat Morra meer kennis heeft over NZT dan hij aan Brian wil toegeven.

Serie Algemeen

Limitless is een Amerikaanse serie. Het gaat om een vervolg op de gelijknamige bioscoopfilm uit 2011. De hoofdpersoon uit de film, Eddie Morra (gespeeld door acteur Bradley Cooper), keert in de tv-versie terug in een bijrol. Overigens is er wel een verschil tussen film en serie: de film is een thriller, terwijl de serie kiest voor een meer komische insteek.

De tv-serie ging in september 2015 in première bij de Amerikaanse zender CBS. Uiteindelijk was Limitless geen lang leven beschoren. Na één seizoen van 22 afleveringen volgde de stopzetting. Reden hiervoor waren tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering werd in april 2016 uitgezonden.

Trailer

 

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links