Katla (2021)

Samenvatting

Het verhaal speelt in IJsland. Een jaar geleden is hier de vulkaan Katla uitgebarsten en de vulkaan is nog altijd actief. Het nabijgelegen dorpje Vík is hierdoor nagenoeg verlaten. Slechts enkele bewoners en vulkanologen zijn achtergebleven. 

Op een dag gebeuren er vreemde dingen. Vermiste en overleden personen uit het verleden lijken plotseling te zijn teruggekeerd, naakt maar bedekt door een laag as. Voor de dorpsbewoners een groot raadsel dat in eerste instantie doet denken aan mystieke wezens uit oude folklore.

De wetenschapper Darri ontdekt in het gletsjergebied rond de vulkaan echter een mysterieuze meteoriet. Het object is afkomstig van buiten het zonnestelsel en stortte lang geleden hier neer. Gaandeweg wordt duidelijk dat de meteoriet een geheimzinnige invloed uitoefent op de omgeving. Ondertussen worden de dorpelingen geconfronteerd met onverwerkte trauma's uit het verleden.

Serie Algemeen

Katla is een IJslandse mysteryserie. Het gaat om een Netflix productie die in juni 2021 wereldwijd in première is gegaan. In totaal werden er acht afleveringen gemaakt.

Overigens bestaan de vulkaan Katla en het nabijgelegen dorpje Vík ook in het echt. De laatste grote uitbraak was in 1918.

Trailer

 

Links