Jason of Star Command (1978-1979)

Spin-off van Space Academy.

Samenvatting

Het verhaal gaat over de belevenissen van de ruimte avonturier Jason. Hij is in dienst van Star Command, een geheim onderdeel is van de Space Academy. Steeds weer moet Jason de confrontatie aan gaan met gevaarlijke tegenstanders. Zijn grootste rivaal is de eenogige Dragos, een intergalactische dictator.

Gelukkig krijgt Jason in zijn strijd hulp van enkele collega’s: de geniale Professor E.J. Parsafoot, de computerexpert Nicole Davidoff en een kleine robot genaamd W1K1 (Wiki). Verder heeft Jason een klein ruimteschip tot zijn beschikking, de Starfire.

Serie Algemeen

Jason of Star Command is een Amerikaanse jeugdserie. Het gaat om een spin-off van Space Academy (1977). In het verhaal wordt gesteld dat Star Command een geheim onderdeel is van de Space Academy. Hierdoor konden de makers van de spin-off gebruik maken van dezelfde decors en kostuums, uiteraard een flinke besparing in de productiekosten.

Er werden twee seizoenen gemaakt, in totaal 28 afleveringen. De eerste aflevering werd uitgezonden in september 1978 door de zender CBS. Tijdens het eerste seizoen duurden de afleveringen slechts 15 minuten; in het tweede seizoen werden de afleveringen iets langer. De laatste aflevering van Jason of Star Command was uiteindelijk te zien in december 1979.

Overigens werd de rol van Jasons superieur Commander Canarvin gespeeld door James Doohan (Scotty uit Star Trek).

Dvd

De complete serie is in Regio 2 (Groot-Brittannië) op dvd verkrijgbaar.

Intro

 

Links