Jason of Star Command (1978-1981)

Spin-off van Space Academy.

Samenvatting

Het verhaal gaat over de belevenissen van de ruimte avonturier Jason. Hij is in dienst van Star Command, een geheim onderdeel is van de Space Academy. Steeds weer moet Jason de confrontatie aan gaan met gevaarlijke tegenstanders. Zijn grootste rivaal is de eenogige Dragos, een intergalactische dictator.

Gelukkig krijgt Jason in zijn strijd hulp van enkele collega’s: de geniale Professor E.J. Parsafoot, de computer expert Nicole Davidoff en een kleine robot genaamd W1K1 (Wiki). Verder heeft Jason een klein ruimteschip tot zijn beschikking, de Starfire.

Serie Algemeen

Jason of Star Command was een Amerikaanse jeugdserie van de zender CBS.

Het ging om een spin-off van Space Academy (1977). In het verhaal wordt gesteld dat Star Command een geheim onderdeel is van de Space Academy. Hierdoor konden de makers van de spin-off gebruik maken van dezelfde decors en kostuums, uiteraard een flinke besparing in de productiekosten.

Er werden twee seizoenen gemaakt, in totaal 28 afleveringen. De eerste aflevering werd uitgezonden in september 1978. Tijdens het eerste seizoen duurden de afleveringen slechts 15 minuten; in het tweede seizoen werden de afleveringen iets langer. De laatste aflevering van Jason of Star Command was uiteindelijk te zien in september 1981.

Overigens werd de rol van Jasons superieur Commander Canarvin gespeeld door James Doohan (Scotty uit Star Trek). Hij was echter alleen in het eerste seizoen te zien.

Dvd

In Noord-Amerika werd de complete serie in 2007 op dvd uitgebracht. Als extra’s zijn er o.a. audio commentaren en een documentaire met interviews. Sindsdien zijn de dvd's ook in Regio 2 (UK import) verkrijgbaar.

Intro

 

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)