Jake 2.0 (2003-2004)

Samenvatting

De serie gaat over Jake Foley, een computerspecialist die voor de Amerikaanse geheime dienst werkt. Een saaie baan, totdat hij op een dag in een laboratorium na een explosie per ongeluk in contact komt met experimentele nanotechnologie.

De volgende dag ontdekt Jake dat hij hierdoor superkrachten heeft gekregen. Vervolgens besluit de geheime dienst hem tot special agent op te leiden. Om de onervaren Jake hierin te ondersteunen wordt er om hem heen een speciaal team gevormd, bestaande uit wetenschappers en ervaren agenten.

Al snel blijkt het leven als geheim agent met superkrachten behoorlijk lastig te zijn. Jake moet nu niet alleen gevaarlijke missies gaan uitvoeren, ook zorgen de experimentele nanobots soms voor flinke problemen. Verder is het lastig om zijn werk en zijn superkrachten geheim te houden voor de buitenwereld.

Serie Algemeen

Jake 2.0 is een Amerikaanse serie. De eerste aflevering ging in september 2003 in première bij de zender UPN. Helaas bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. Daarom werd de serie na één seizoen van 16 afleveringen alweer stopgezet. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd uitgezonden in februari 2004.

In 2019 werd de complete serie in Regio 1 (Noord-Amerika) op dvd uitgebracht. 

Links