Jake 2.0 (2003-2004)

“That’s me, Jake Foley. I‘m in tech support. Security clearance: low. Very low. Then one day, it all changed. Now I can do things I’d never dreamed of. I’ve been upgraded. I have these powers. Life just got real interesting.”

Samenvatting

De serie gaat over Jake Foley, een computerspecialist die voor de Amerikaanse geheime dienst werkt. Een saaie baan, totdat hij op een dag in een laboratorium na een explosie per ongeluk in contact komt met experimentele nanotechnologie.

De volgende dag ontdekt Jake dat hij hierdoor ineens superkrachten heeft gekregen. Vervolgens besluit de geheime dienst hem tot special agent op te leiden. Om de onervaren Jake hierin te ondersteunen wordt er om hem heen een speciaal team gevormd, bestaande uit wetenschappers en ervaren agenten.

Al snel blijkt het leven als geheim agent met superkrachten behoorlijk lastig te zijn. Jake moet nu niet alleen gevaarlijke missies gaan uitvoeren, ook zorgen de experimentele nanobots soms voor flinke problemen. Verder blijkt het moeilijk te zijn om zijn werk en zijn nieuwe krachten geheim te houden voor de buitenwereld.

Serie Algemeen

Jake 2.0 was een Amerikaanse serie van de zender UPN. De opnames vonden echter plaats in Canada.

De eerste aflevering werd in september 2003 uitgezonden. Helaas bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. Daarom werd de serie in januari 2004 alweer stopgezet. In totaal werden er 16 afleveringen gemaakt.

Overigens werden de laatste vier afleveringen niet meer door UPN uitgezonden. Deze afleveringen waren later nog wel te zien op de Britse zender Sky1. De laatste aflevering werd uitgezonden in februari 2004 en eindigde met een cliffhanger.

 

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)