The Immortal (1969-1971)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een Amerikaanse autocoureur genaamd Ben Richards. Hij is in zijn hele leven nog nooit ziek geweest. Op een dag wordt duidelijk waarom: het bloed van Ben bevat bijzonder veel antistoffen. Dit betekent dat hij immuun is tegen alle bekende ziektes en virussen. Sterker nog: door zijn bijzondere bloed heeft Ben een theoretische levensverwachting van vele honderden jaren.

Deze veronderstelde 'onsterfelijkheid' maakt hem ineens het doelwit van allerlei gewetenloze miljonairs. Zij willen Ben koste wat kost in handen krijgen voor gedwongen bloedtransfusies. Daarom slaat Ben op de vlucht. Zijn bloed beschermt hem weliswaar tegen ziektes, maar niet tegen eventuele verwondingen. (Hoewel zijn wonden wel sneller dan normaal genezen.) Zijn achtervolgers, gevaarlijke huurlingen, blijven hem echter overal opjagen.

Ondertussen reist Ben heel Amerika door. Onderweg helpt hij de mensen die hij tegenkomt met hun problemen. Ook gaat hij op zoek naar zijn vermiste broer, die misschien hetzelfde type bloed heeft.

Serie Algemeen

The Immortal is een Amerikaanse serie. Deze vond zijn oorsprong in een tv-film die in september 1969 werd uitgezonden door de zender ABC. De film was populair genoeg om een vervolgserie te krijgen, die in september 1970 in première ging. Helaas viel het succes tegen. Na 15 afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering was in januari 1971 te zien.

Het verhaal was gebaseerd op de SF roman The Immortals (1964) van James Gunn. De tv-serie liet zich qua stijl echter vooral inspireren door het destijds populaire programma The Fugitive (1963-1967), over een onschuldige man die op de vlucht slaat voor de politie. 

Openingstitel

Links