Invasion: Earth (1998)

Samenvatting

Op een dag verschijnt in het Schotse luchtruim een UFO, die vervolgens wordt neergehaald door de luchtmacht. De piloot van de UFO blijkt een Britse militair te zijn, Tyrell. Deze man verdween spoorloos tijdens WOII, maar weigert te vertellen wat er sindsdien met hem is gebeurd. Ondertussen wordt een mysterieus signaal waargenomen, dat van buitenaardse afkomst is.

Het leger en een aantal wetenschappers gaan meteen op onderzoek uit. Na verloop van tijd wordt duidelijk dat twee buitenaardse volken met elkaar in oorlog zijn. Dit zijn enerzijds de vreedzame Echos, anderzijds de gevaarlijke ND's die d.m.v. portalen naar andere dimensies kunnen reizen. Helaas staan de Echos machteloos tegenover hun vijand.

De ND's zijn nu van plan om ook de aarde te veroveren. Om dit te bereiken verspreiden ze in Schotland een virus. Bovendien ontvoeren ze talloze mensen door hun portalen. Conventionele wapens lijken hen niet te kunnen stoppen: de situatie is uitzichtloos.

Serie Algemeen

Invasion: Earth is een Britse miniserie, bestaande uit zes afleveringen. Iedere aflevering duurt ongeveer 50 minuten. Het verhaal geeft een behoorlijk pessimistisch beeld van hoe het de mensheid zou vergaan bij een buitenaardse invasie.

Het project was een coproductie tussen BBC Schotland (waar ook de opnames plaatsvonden) en het Amerikaanse Sci-Fi Channel. De miniserie werd in mei 1998 uitgezonden in Groot-Brittannië; de Amerikaanse uitzending volgde in december 1998. Parallel aan de tv-serie werd verder een Invasion: Earth boek met interviews en plaatjes uitgebracht.

De serie is sinds 2005 alleen in Regio 1 (Noord-Amerika) op dvd verkrijgbaar. Een aantal afleveringen zijn ook op YouTube te vinden.

Links