Invasion (2005-2006)

Samenvatting

Op een dag wordt het stadje Homestead in Florida getroffen door een orkaan. Tijdens de orkaan gebeuren er mysterieuze dingen: bewoners zien onnatuurlijke lichten die vanuit de lucht in het water vallen. Nog vreemder is dat meerdere mensen zich erg raar beginnen te gedragen in de nasleep van de orkaan.

Eén van de eersten die op onderzoek uit gaat is de parkopzichter Russell Varon. Zijn dochtertje Rose beweert tijdens de orkaan honderden lichtjes in het water te hebben gezien. De sceptische Russell doet dit eerst af als complete onzin, maar wordt al snel wantrouwig wanneer hij het vermoeden krijgt dat er iets mis is met zijn ex-vrouw Mariel.

Zij raakte tijdens de orkaan namelijk vermist, maar werd de volgende morgen naakt en met geheugenverlies in het nabijgelegen moeras teruggevonden. Sinds die dag is Mariel niet meer de oude: ze is afstandelijker geworden. Later ontdekt Russell in het moeras het skelet van een onbekende.

Terwijl de inwoners van Homestead worstelen om hun stadje weer in oude glorie te herbouwen, geeft Sheriff Tom Underlay, Mariels nieuwe echtgenoot, meteen het bevel om de omgeving rond Homestead onder quarantaine te plaatsen. Net als zijn vrouw gedraagt de Sheriff zich sinds de orkaan anders.

Ondertussen bevindt zich in de buurt ook een militaire basis. Zou het leger iets van de zaak afweten? Wie is nog te vertrouwen en wie niet? Hoe dan ook, het leven van Russell en zijn familie zal nooit meer hetzelfde zijn.

Serie algemeen

Invasion is een Amerikaanse mystery serie. Het verhaal kent sterke overeenkomsten met de film Invasion of the Body Snatchers, waarin mensen ongemerkt worden vervangen door buitenaardse duplicaten.

De première was in september 2005 op de Amerikaanse zender ABC. Wegens tegenvallende kijkcijfers werd de serie uiteindelijk na één seizoen van 22 afleveringen weer stopgezet. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in mei 2006 uitgezonden.

Opmerkelijk is dat, voorafgaand aan de première van Invasion, in reclamespotjes de orkaan centraal stond. In dezelfde periode gebeurde echter ook de ramp met de orkaan Katrina. In alle haast verlegde zender ABC de nadruk van de reclamespotjes naar de buitenaardse invasie. Over een orkaan werd in de reclames daarna met geen woord meer gerept. Aan het begin van de eerste aflevering liet de zender wel een waarschuwing zien, dat de serie beelden van een orkaan bevatte waardoor kijkers van streek zouden kunnen raken.

Invasion werd in 2006 met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links