Impact (2009)

Samenvatting

Terwijl men op de aarde nietsvermoedend een meteorietenregen bewondert, wordt de maan getroffen door een fragment van een bruine dwerg. De maan raakt hierdoor uit haar baan. Al snel krijgt men op de aarde te maken met veranderingen in de zwaartekracht en verstoringen van magnetische velden.

Vervolgens ontdekt een internationaal team van vooraanstaande wetenschappers dat de maan over 39 dagen zal inslaan op de aarde, waardoor de mensheid zal worden uitgeroeid. In eerste instantie proberen de Amerikaanse autoriteiten om de maan te vernietigen met kernwapens, maar dit mislukt.

Als laatste poging om de mensheid te redden wordt een internationale missie naar de maan gestuurd. Wetenschappers en astronauten moeten proberen om de maan weer in haar oude baan te krijgen door middel van een experimentele antizwaartekrachtmachine.

Serie Algemeen

Impact is een tweedelige miniserie, die in februari 2009 in première ging op de Canadese televisie. Het gaat om een low budget rampenserie, die het op wetenschappelijk gebied niet erg nauw neemt met de waarheid.

De cast bestaat o.a. uit de acteurs David James Elliott en Steven Culp, die van 1997 t/m 2004 ook samen in de serie JAG meespeelden.

Trailer

Dvd

De serie is in 2008 met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht. Hierop wordt het verhaal gepresenteerd als één lange film (in plaats van een tweedelige miniserie zoals die op tv werd uitgezonden).

Links