Hunters (2016)

Gebaseerd op de Alien Hunter boeken van Whitley Strieber.

Samenvatting

Het verhaal gaat over de FBI agent Flynn Carroll. Op een dag is zijn vrouw Abby plotseling spoorloos verdwenen. Al snel raakt Flynn helemaal geobsedeerd door de zaak. Hij wil namelijk precies weten wat er met Abby is gebeurd en gaat daarom zelf op onderzoek uit.

Vervolgens doet Flynn een verontrustende ontdekking: een terroristische groepering van buitenaardse afkomst houdt zich schuil op de aarde.

De Amerikaanse regering blijkt in het geheim een speciale organisatie te hebben opgericht om de gevaarlijke aliens op te sporen. Flynn wordt door deze organisatie gerekruteerd.

Serie Algemeen

In 2013 publiceerde de Amerikaanse auteur Whitley Strieber het boek Alien Hunter, dat al snel een bestseller werd. Een jaar later verscheen ook een tweede deel, genaamd Alien Hunter: Underworld. (Overigens beweert Strieber in 1985 zelf te zijn ontvoerd door aliens, maar uiteraard wordt er door velen getwijfeld aan zijn verhaal.)

In september 2014 maakte de Amerikaanse zender Syfy bekend groen licht te hebben gegeven voor een tv-serie gebaseerd op de Alien Hunter boeken. Het project stond onder de leiding van Gale Anne Hurd (produceerde eerder o.a. de eerste drie Terminator films) en Natalie Chaidez (producent van de 12 Monkeys tv-remake). De Australiër Nathan Phillips (Snakes on a Plane) speelt de hoofdrol.

Syfy bestelde 13 afleveringen, die werden opgenomen in Australië. Onder de naam Hunters ging de serie vervolgens in april 2016 in première op de Amerikaanse televisie. De kritieken waren echter slecht: de recensenten oordeelden unaniem negatief.

Al snel bleken ook de kijkcijfers tegen te vallen. Hierna maakte Syfy de stopzetting bekend. De laatste aflevering werd in juli 2016 uitgezonden.

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)