Homeboys in Outer Space (1996-1997)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de 23e eeuw. Centraal staan de avonturen van de vrienden Tyberius Walker en Morris Clay. Samen reizen ze door het universum in hun maffe ruimteschip Space Hoopty, dat er van buiten uit ziet als een oude auto. Het schip wordt bestuurd door een pratende vrouwelijke computer genaamd Loquatia.

Ty en Morris willen rijk en beroemd worden. Ze nemen daarom allerlei idiote baantjes aan om geld te verdienen, maar uiteraard loopt dit vaak helemaal verkeerd af.

Andere personages in de serie zijn Ty’s buitenaardse zwager Vashti en diens arrogante androïde Lloyd Wellington III. Daarnaast krijgen Ty en Morris ook wekelijks te maken met de sexy Amma, die steeds de beste baantjes inpikt.

Serie Algemeen

Homeboys in Outer Space is een Amerikaanse SF comedy. De serie was oorspronkelijk bedoeld als een soort parodie op o.a. Star Trek, maar dan met een cast bestaande uit voornamelijk Afro-Amerikaanse acteurs. (Star Trek acteurs James Doohan en George Takei speelden in enkele afleveringen gastrollen.)

De eerste aflevering werd in augustus 1996 uitgezonden door de zender UPN. De serie flopte echter. De kijkcijfers waren laag en ook de critici hadden geen goed woord over voor Homeboys in Outer Space. Veel kijkers vonden bijvoorbeeld dat het verhaal vol zat met zwarte stereotypen. Het blad TV Guide zette de serie later zelfs op de lijst van "The 50 Worst TV Shows of All Time".

Uiteindelijk werd de serie na één seizoen van 21 afleveringen stopgezet. De laatste aflevering werd in mei 1997 uitgezonden. De serie is nooit op dvd uitgebracht.

Links