Hard Time on Planet Earth (1989)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een gewelddadige buitenaardse soldaat. Nadat hij heeft deelgenomen aan een opstand tegen de heersers van zijn thuisplaneet, wordt hij als straf verbannen. Vervolgens komt de alien terecht op de primitieve aarde. Hier neemt hij een menselijke identiteit aan: Jesse. In eerste instantie weet hij helemaal niets van de menselijke cultuur, waardoor hij al snel in aanraking komt met de autoriteiten.

Gelukkig krijgt Jesse hulp van Control, een kleine robot die eruit ziet als een vliegend oog. Control moet Jesse als een soort buitenaardse reclassering op de aarde begeleiden.

Na verloop van tijd begint Jesse door Amerika te reizen. Onderweg helpt hij de mensen die hij tegenkomt. Op deze manier krijgt hij ook steeds meer compassie voor anderen. In de laatste aflevering wordt geïmpliceerd dat Jesse zijn leven inmiddels heeft gebeterd. Hij mag daarom terugkeren naar zijn eigen planeet.

Serie Algemeen

Hard Time on Planet Earth is een Amerikaanse serie, die in het voorjaar van 1989 werd uitgezonden door de zender CBS. Er werden slechts 13 afleveringen gemaakt, daarna volgde de stopzetting. De kijkcijfers vielen tegen en ook de recensies waren niet erg positief.

De hoofdrol werd gespeeld door acteur Martin Kove, bekend uit The Karate Kid franchise en de film Rambo II.

Links