Halo (2022-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de 26e eeuw. De mensheid heeft een groot deel van het universum gekoloniseerd. Hierdoor komt het tot een conflict met een agressieve buitenaardse vijand die bekend staat als de Covenant. Dit is een militaire alliantie van uiteenlopende buitenaardse rassen, die verbonden zijn door een gezamenlijke religie. De aliens beschikken over geavanceerde technologieën, waardoor het voortbestaan van de mensheid in gevaar is.

Centraal staan de belevenissen van de Master Chief, een genetisch gemodificeerde supersoldaat (een zogenaamde Spartan) die de strijd moet aangaan met de Covenant.

Serie Algemeen

Halo is een Amerikaanse tv-serie, gebaseerd op de gelijknamige videogamefranchise. De serie wordt geproduceerd door Steven Spielberg.

Het eerste seizoen is in maart 2022 in première gegaan bij de streamingdienst Paramount+. Seizoen twee volgde in februari 2024. Het is nog onbekend of er ook een derde seizoen zal komen.

Overigens kende het project een lange geschiedenis. Al in 2013 waren er mediaberichten over een Halo live-action serie, maar het duurde uiteindelijk vele jaren voordat de productie ook daadwerkelijk van start kon gaan.

Trailer

 

Blu-ray en dvd

Seizoen één is met Nederlandse ondertitels ook verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

Link