The Girl from Tomorrow (1992-1993)

Deze serie werd in Nederland als Het meisje uit het Jaar 3000 uitgezonden.

Samenvatting

In het jaar 3000 leeft de mensheid in vrede op een paradijselijke aarde. Voor elk deel van het dagelijkse leven zijn geavanceerde technieken voorhanden. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is de 'Transducer', een soort hoofdband waarmee de mensen hun gedachten zo sterk kunnen concentreren dat het o.a. mogelijk is met puur alleen wilskracht objecten te verplaatsen of verwondingen te genezen.

Is er echter een schaduwzijde aan dit idyllische bestaan: sinds het 'Grote Disaster' in het jaar 2500, waardoor de gehele aarde bijna werd vernietigd, is het noordelijke halfrond onbewoonbaar geworden. Alleen op het zuidelijke halfrond is nog een mooie natuurlijke leefomgeving voorhanden. De aardbewoners willen graag weten wat precies de oorzaken waren van het Grote Disaster. Ze bouwen hiervoor een tijdcapsule, waarmee ze terug in het verleden kunnen reizen. De wetenschapper Tulista wordt uitgekozen om de reis naar 2500 te maken.

Tulista heeft ook het verlegen 14-jarige meisje Alana onder haar hoede. Alana's ouders leven op Titaan, de maan van Saturnus, maar stuurden hun dochter voor onderwijs naar de aarde. Op de aarde krijgt Alana les in hoe ze haar Transducer moet gebruiken. Ze heeft een slecht voorgevoel bij Tulista's reis naar het verleden en zou liever willen dat Tulista thuis bleef.

De tijdcapsule vertrekt zoals gepland. Enkele seconden is de capsule al weer terug uit 2500. Wanneer Tulista uitstapt, blijkt ze niet alleen te zijn: de crimineel Silverthorn heeft haar ontvoerd met als doel de toekomst te veroveren. Silverthorn realiseert zich dat hij in het technologisch geavanceerde jaar 3000 weinig kan uitrichten en hij besluit naar een andere, minder ontwikkelde tijd te reizen om daar een tweede poging te ondernemen. Hij ontvoert Alana en neemt haar mee naar 1990.

Door de ruige landing van de tijdscapsule in Sydney (Australië) raakt Silverthorn bewusteloos, waardoor Alana aan haar ontvoerder kan ontsnappen. Alana is in een voor haar vreemde tijd en cultuur belandt. Ze dwaalt eenzaam in Sydney rond en komt al snel in de problemen door in een winkel eten mee te nemen zonder te betalen. Gelukkig komt Alana de rebelse Jenny Kelly tegen. Jenny verveelt zich in haar doodnormale leventje en heeft haar haren paars geverfd om op te vallen. Ze kan eerst maar moeilijk geloven dat Alana echt uit de toekomst komt, maar ze wordt van het tegendeel overtuigd als duidelijk wordt wat Alana allemaal met haar Transducer kan.

Jenny's moeder komt ook achter het geheim van Alana. Ze besluit het meisje onderdak in haar gezin te bieden en haar als een gewoon kind naar school te sturen, hoewel dat in de praktijk voor enige aanpassingsproblemen zorgt.

Jenny en Alana worden al snel goede vriendinnen. Samen proberen ze de tijdscapsule weer te vinden, omdat Alana alleen daarmee in de toekomst kan terugkeren. Silverthorn werkt Alana echter op alle manieren tegen. Zal ze ooit naar huis terug kunnen komen?

Serie Algemeen

The Girl from Tomorrow is een Australische jeugdserie die van januari 1992 tot en met maart 1992 voor het eerst op de Australische televisie werd uitgezonden. De reeks telde 12 afleveringen.

In 1993 werd echter een 12-delige vervolgserie gemaakt onder de naam The Girl from Tomorrow Part II: Tomorrow's End. Hierin wordt het verhaal uit het eerste deel weer opgepakt en tot een goed einde gebracht. Tomorrow's End speelt niet meer in 1990, maar grotendeels in 2500, het jaar van het 'Grote Disaster'. De ware toedracht van de gebeurtenissen in dat jaar worden onthuld.

In Nederland en Vlaanderen werd de serie onder de naam Het Meisje uit het Jaar 3000 uitgezonden door o.a. Nederland 3 en de BRT.

Dvd

The Girl from Tomorrow en Tomorrow's End zijn alleen in Australië op dvd uitgebracht. De boxen hebben echter Regiocode 0. Hierop staan trouwens niet de volledige originele afleveringen, maar ingekorte versies. Alle afleveringen zijn namelijk opnieuw gemonteerd tot tv-films, waardoor veel scènes uit de serie helaas ontbreken.

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)