The Girl from Tomorrow (1992-1993)

Samenvatting

In het jaar 3000 leeft de mensheid in vrede op een utopische aarde. Voor ieder onderdeel van het dagelijkse leven zijn geavanceerde technologieën voorhanden. Een belangrijk voorbeeld is de Transducer, een soort hoofdband waarmee mensen via hun gedachten objecten kunnen verplaatsen of verwondingen kunnen genezen. De mensheid houdt zich vooral bezig met de wederopbouw van de aarde. In het jaar 2500 vond namelijk de Grote Ramp plaats, waardoor de aarde bijna werd vernietigd.

Wetenschappers willen graag weten wat de oorzaak was van deze Grote Ramp. Ze bouwen daarom een experimentele tijdcapsule waarmee ze terug in het verleden willen reizen. De wetenschapper Tulista wordt uitgekozen om de reis naar 2500 te maken. Tulista heeft ook het verlegen 14-jarige meisje Alana onder haar hoede. Alana's ouders leven op Titan, maar stuurden hun dochter voor onderwijs naar de aarde.

De eerste tijdreis naar 2500 verloopt echter anders dan gepland. De tijdcapsule wordt gekaapt door de crimineel Silverthorn, die hiermee de aarde wil veroveren. Eenmaal in 3000 realiseert Silverthorn zich dat hij in dit technologisch geavanceerde jaar weinig kan uitrichten. Hij besluit daarom terug te reizen naar een andere, minder ontwikkelde tijd om daar een tweede poging te ondernemen. Hij ontvoert Alana en neemt haar mee naar 1990.

De tijdcapsule crasht vervolgens in het hedendaagse Sydney. Tijdens de ruige landing kan Alana aan haar ontvoerder ontsnappen. Het meisje is nu in een vreemde tijd en cultuur belandt. Ze dwaalt eenzaam in Sydney rond en komt al snel in de problemen terecht. Gelukkig maakt Alana kennis met de rebelse tiener Jenny, die in eerste instantie moeite heeft om het verhaal van Alana te geloven.

Hierna komt ook Jenny's moeder Irene achter het geheim van Alana. Irene besluit het meisje in haar gezin op te nemen en haar als een gewoon kind naar school te sturen, hoewel dat in de praktijk voor enige problemen zorgt. Jenny en Alana worden meteen beste vriendinnen. Samen proberen ze de tijdscapsule weer te vinden, omdat Alana alleen daarmee naar haar eigen tijd kan terugkeren. Silverthorn werkt Alana echter steeds weer tegen.

In het tweede seizoen reizen de personages naar 2500, het jaar van de Grote Ramp. Na verloop van tijd wordt de ware toedracht van de Ramp onthuld.

Serie Algemeen

The Girl from Tomorrow is een Australische jeugdserie. Het eerste seizoen ging in januari 1992 in première. Een jaar later volgde een tweede seizoen, dat werd uitgezonden onder de naam The Girl from Tomorrow Part II: Tomorrow's End. In totaal werden er 24 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering was in september 1993 te zien.

In Nederland werd het programma door de VARA uitgezonden als Het Meisje uit het jaar 3000.

Links