G.I. Joe: A Real American Hero (1983-1986)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een Amerikaans militair eliteteam genaamd G.I. Joe. Ieder teamlid heeft zijn of haar bijzondere vaardigheden. Het team moet het opnemen tegen de gevaarlijke terroristengroep Cobra, die de aarde aan zich wil onderwerpen. De vijand maakt daarbij gebruik van allerlei geavanceerde technologieën en futuristische wapens.

Tijdens hun avonturen komen de personages terecht op exotische locaties over de hele wereld. Een aantal missies vinden zelfs plaats in de ruimte.

Serie Algemeen

G.I. Joe: A Real American Hero is een Amerikaanse animatieserie voor kinderen. Het verhaal was gebaseerd op de gelijknamige speelgoedlijn en de bijbehorende comics. Er werden in totaal 95 afleveringen gemaakt, die van september 1983 t/m november 1986 werden uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Het programma was destijds wereldwijd erg populair. Zo was de serie vanaf 1988 ook in Nederland te zien bij Veronica.

Later werden er nog meerdere G.I. Joe animatieseries en films gemaakt, die allemaal aanhaakten bij het oorspronkelijke speelgoed. Qua populariteit waren die latere reeksen echter nooit zo succesvol als deze allereerste animatieserie. In 2009 werd nog een live-action bioscoopverfilming uitgebracht, genaamd G.I. Joe: The Rise of Cobra. Ondanks matige successen kwamen in 2013 en 2021 twee vervolgfilms uit.

Openingstitel

Links