Warp (1996 t/m 2006)

Het Nederlandse tijdschrift Warp verscheen twee maal per jaar en bevatte fantasy en science fiction nieuws, interviews en boek- en filmrecensies. Het blad streefde ernaar om zowel fantasy als sciencefiction liefhebbers te informeren over de ontwikkelingen binnen het genre. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor boeken van uitgeverij M(eulenhof), die tevens het tijdschrift uitgaf.

Om verder de Warp website te quoten: "Volledigheid is een onmogelijke opgave geworden en we hebben dan ook geen enkele encyclopedische pretenties. Behalve een uitlaatklep voor ons - lees: de M-redactie - eigen enthousiasme, biedt Science Fiction & Fantasy WARP op bescheiden schaal uitzicht op nieuws en informatie uit de wereld van de fantastische literatuur, interviews met de auteurs, overzichtsartikelen, recensies en veel meer".

Het Warp tijdschrift bestond sinds 1996 en werd uiteindelijk in 2006 stopgezet na de naamsverandering van uitgeverij M(eulenhof) in Minx. Warp werd later een online nieuwsbrief waarvoor men zich op de website van Minx kon aanmelden.

Het hele WARP tijdschriften archief is vervolgens nog een tijdlang gratis toegankelijk geweest via de oude Warp website. Hier waren o.a. oude uitgaven als PDF terug te lezen. Inmiddels is dit archief - en daarmee ook alle informatie over Warp - van het internet verdwenen.

De specificaties

  • Verscheen 2 keer per jaar
  • Kostte 15 euro per jaar
  • Per jaar kon er 1 gratis boek uitgekozen worden uit een voorselectie, met een minimale waarde van 15 Euro
  • Toegang tot het Warp tijdschriften archief (ook toegankelijk voor niet-leden)