Falling Skies (2011-2015)

Samenvatting

De serie gaat over een buitenaardse invasie. Binnen enkele dagen komt 90% van de aardbevolking hierdoor om het leven. Het verhaal begint zes maanden na de start van de invasie. In de Amerikaanse stad Boston blijken enkele honderden mensen te hebben overleefd.

Deze overlevenden proberen nu de de strijd aan te gaan met de aliens. De verzetsgroep Second Massachusetts staat onder de leiding van de geschiedenis professor Tom Mason (Noah Wyle) en de gepensioneerde militair Captain Weaver (Will Patton), een veteraan uit de Golf oorlog.

Ondertussen moet de groep zien te overleven in een post-apocalyptische wereld. Dit is uiteraard niet eenvoudig. Voedsel is zeer schaars en overal loert gevaar in de vorm van buitenaardse soldaten en killer robots. Door het verzet worden zij Skitters en Mechs genoemd.

Voor Tom is het ook een persoonlijke strijd, omdat één van zijn kinderen na de invasie door de aliens werd ontvoerd. Hij wil zijn zoon Ben zo snel mogelijk terug vinden.

Serie Algemeen

Falling Skies is een serie van de Amerikaanse betaalzender TNT. De eerste aflevering ging in juni 2011 in première.

De serie werd mede bedacht door Steven Spielberg, die ook als producent fungeerde. De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Noah Wyle (Dr. Carter uit ER). Een ander bekend gezicht in de cast is Will Patton, o.a. bekend uit de post apocalyptische film The Postman van Kevin Costner. Falling Skies werd overigens gefilmd in Canada.

Uiteindelijk werden er vijf seizoenen gemaakt, in totaal 52 afleveringen. De laatste aflevering werd in augustus 2015 uitgezonden op de Amerikaanse tv. De makers wisten vooraf dat het vijfde seizoen tevens het laatste seizoen zou gaan worden en ze kregen dus de mogelijkheid om alle verhalen tot een goed einde te brengen.

Zoals veel andere series, had ook Falling Skies last van dalende kijkcijfers. Die lagen in het eerste seizoen nog rond de vijf miljoen kijkers. In het laatste seizoen waren de kijkersaantallen echter gezakt onder de twee miljoen.

Blu-ray en dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels op Blu-ray en dvd uitgebracht.

Trailer

© TNT © Dreamworks Television (2.16 min.)

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (5 stemmen)
    Tags:
  • robots
  • post-apocalyptisch
  • buitenaardse invasie
  • 2010-2020