Falling Skies (2011-2015)

Samenvatting

De serie gaat over een buitenaardse invasie. Binnen enkele dagen komt 90% van de aardbevolking hierdoor om het leven. Het verhaal begint zes maanden na de start van de invasie. In de Amerikaanse stad Boston blijken enkele honderden mensen te hebben overleefd.

Deze overlevenden proberen nu de de strijd aan te gaan met de aliens. De verzetsgroep Second Massachusetts staat onder de leiding van de geschiedenisprofessor Tom Mason (Noah Wyle) en de gepensioneerde militair Captain Weaver (Will Patton), een veteraan uit de Golf oorlog.

Ondertussen moet de groep zien te overleven in een post-apocalyptische wereld. Dit is uiteraard niet eenvoudig. Voedsel is schaars en overal loert gevaar in de vorm van buitenaardse soldaten en killer robots. Door het verzet worden zij Skitters en Mechs genoemd.

Voor Tom is het ook een persoonlijke strijd, omdat één van zijn kinderen na de invasie door de aliens werd ontvoerd.

Serie Algemeen

Falling Skies is een serie van de Amerikaanse zender TNT. De serie werd geproduceerd door Steven Spielberg. De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Noah Wyle (ER). Een ander bekend gezicht in de cast is Will Patton, o.a. bekend uit de post-apocalyptische film The Postman van Kevin Costner. Falling Skies werd overigens gefilmd in Canada.

De eerste aflevering ging in juni 2011 in première. Uiteindelijk werden er vijf seizoenen gemaakt, in totaal 52 afleveringen. Wegens dalende kijkcijfers kwam de serie hierna ten einde. In de laatste aflevering, die in augustus 2015 werd uitgezonden, worden alle verhaallijnen tot een goed einde gebracht.

Blu-ray en dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels ook op Blu-ray en dvd uitgebracht.

Links