The Event (2010-2011)

Samenvatting

In 1944 stort er in het noorden van Alaska een ruimteschip neer. Hoewel de bemanningsleden een menselijk uiterlijk hebben, blijken ze van buitenaardse afkomst te zijn. Een aantal overlevenden weten te ontsnappen en mengen zich ongemerkt onder de aardbevolking. 97 andere aliens worden echter door de Amerikaanse regering gevangen gezet in een speciaal detentiecentrum, Mount Inostranka.

66 jaar later wordt Elias Martinez benoemd tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij is verbaasd wanneer hij vervolgens ontdekt dat de regering al vele jaren het bestaan van de aliens verborgen houdt. Martinez is daarom van plan de buitenaardse gevangenen, die nog altijd vast zitten, eindelijk vrij te laten, maar de inlichtingendiensten verzetten zich hier tegen.

Ondertussen probeert de CIA de overige, ontsnapte aliens te vinden en te doden, maar niemand realiseert zich dat één van de CIA agenten zelf een alien is.

Centraal in de serie staat Sean Walker, die op een dag toevallig de bovenstaande samenzwering op het spoor komt nadat zijn vriendin op mysterieuze wijze wordt ontvoerd. Het verhaal wordt gedeeltelijk door middel van flashbacks verteld.

Serie Algemeen

The Event was een mysterieserie van de Amerikaanse zender NBC. De eerste aflevering werd in september 2010 uitgezonden en werd over het algemeen positief ontvangen.

Helaas bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. (De piloot aflevering werd nog bekeken door zo’n 10,8 miljoen mensen, maar daar bleven uiteindelijk minder dan 4 miljoen kijkers van over.)

In totaal bestond de serie uit 22 afleveringen, waarvan de laatste in mei 2011 werd uitgezonden. Hierna werd de serie stopgezet.

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)