The Event (2010-2011)

Samenvatting

In 1944 stort er in Alaska een ruimteschip neer. Hoewel de bemanningsleden een menselijk uiterlijk hebben, blijken ze van buitenaardse afkomst te zijn. Een aantal overlevenden kunnen ontsnappen en mengen zich ongemerkt onder de aardbevolking. Zo'n honderd andere aliens worden echter door de Amerikaanse regering opgepakt en gevangen gezet in een speciaal detentiecentrum, Mount Inostranka.

In 2010 wordt Elias Martinez benoemd tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij is verbaasd wanneer hij vervolgens ontdekt dat de regering al vele jaren het bestaan van de aliens verborgen houdt. Martinez wil daarom de buitenaardse gevangenen die nog altijd vast zitten eindelijk vrij laten, maar de inlichtingendiensten verzetten zich hier tegen.

Ondertussen probeert de CIA de overige, ontsnapte aliens te vinden en te doden, maar niemand realiseert zich dat één van de CIA agenten zelf een alien is.

Centraal in de serie staat Sean Walker, die op een dag toevallig de bovenstaande samenzwering op het spoor komt nadat zijn vriendin op mysterieuze wijze wordt ontvoerd. Het verhaal wordt gedeeltelijk door middel van flashbacks verteld.

Serie Algemeen

The Event is een Amerikaanse mysterieserie. De eerste aflevering werd in september 2010 uitgezonden door de Amerikaanse zender NBC. Hoewel het programma in eerste instantie positief werd ontvangen bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. Na één seizoen van 22 afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in mei 2011 uitgezonden.

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links