Extrapolations (2023)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de nabije toekomst. Over een periode van 33 jaar wordt een uiteenlopende groep personages geconfronteerd met de toenemende gevolgen van klimaatverandering. Dit gegeven gaat een steeds grotere invloed uitoefenen op de dagelijkse levens van iedere aardbewoner. Luchtvervuiling, hongersnood, overstromingen en bosbranden zijn inmiddels normaal geworden. Zelfs geavanceerde technologieën blijken echter geen oplossing te kunnen bieden voor alle problemen.

De eerste aflevering begint in het jaar 2037, waarna vervolgens steeds een sprongetje in de tijd wordt gemaakt. De serie is een anthologie. Iedere aflevering speelt dus in een andere periode, waarin steeds wisselende personages centraal staan. De serie eindigt ten slotte in het jaar 2070.

Serie Algemeen

Extrapolations is een Amerikaanse dystopische serie. In totaal werden er acht afleveringen gemaakt, die in maart 2023 in première zijn gegaan bij de streamingdienst Apple TV+

De cast bestaat uit vele bekende (film)acteurs, waaronder Meryl Streep, Sienna Miller, Tobey Maguire, Edward Norton en Forest Whitaker.

Vergelijkbare serie: Years and Years (2019).

Trailer

 

Links