Extinct (2017)

Samenvatting

Op een dag wordt de gehele mensheid uitgeroeid door aliens. Zo’n 400 jaar later wordt een aantal mensen weer terug tot leven gewekt door een andere buitenaardse civilisatie. De grote vraag is uiteraard: waarom?

De mysterieuze aliens beweren goede bedoelingen te hebben: ze zouden de mensheid willen helpen. Al snel komen er echter grote geheimen aan het licht. Verder krijgt men te maken met nieuwe gevaren. Het menselijke ras dreigt hierdoor opnieuw uit te sterven.

Centraal staan drie personages: Ezra, Feena en Abram. Ze hebben ieder een totaal verschillende achtergrond, maar moeten nu met elkaar samenwerken om de aliens en hun technologieën te kunnen begrijpen.

Serie Algemeen

Extinct is een serie van de Amerikaanse zender BYUtv. Het verhaal werd bedacht door SF auteur Orson Scott Card (Ender's Game).

De tv-serie ging in oktober 2017 in première. Er werden in totaal 10 afleveringen gemaakt. Hierna volgde de stopzetting. Als reden voor de stopzetting werd door de zender gegeven dat het verhaal niet voldoende werd gewaardeerd door de kijkers van BYUtv, een christelijke familiezender.

Trailer

Links