Evolution: The Animated Series a.k.a. Alienators: Evolution Continues (2001-2002)

Animatiereeks gebaseerd op de gelijknamige film.

Samenvatting

Het verhaal gaat over een meteorietinslag in de woestijn van Arizona. Een team wetenschappers (de "Alienators") trekt erop uit om deze inslag te onderzoeken.

Vervolgens blijkt de meteoriet buitenaardse organismen te huisvesten, die al snel uitgroeien tot monsterlijke wezens. Hun aanvoerder, Scopes, heeft snode plannen die de hele aarde in gevaar brengen. Het Amerikaanse leger besluit daarom in te grijpen.

In iedere aflevering duikt steeds weer een nieuwe buitenaardse levensvorm op. Net als in de film staan de excentrieke wetenschappers Ira Kane en Harry Block hierbij centraal. Samen met Luitenant Lucy Mai van het leger moeten ze nu proberen om de mensheid te redden.

Serie Algemeen

In juni 2001 ging de Amerikaanse bioscoopfilm Evolution in première, met acteur David Duchovny (The X-Files) in de hoofdrol. Oorspronkelijk had het verhaal een serieuze SF horror film moeten worden. Uiteindelijk besloot regisseur Ivan Reitman (Ghostbusters) het script echter te herschrijven als SF comedy.

De film werd destijds matig ontvangen en ook de opbrengsten vielen tegen. Toch werd er enkele maanden later een Evolution animatiereeks voor televisie gemaakt.

Het verhaal vormde een direct vervolg op de bioscoopfilm. Ook de personages uit de film stonden in de tv-serie weer centraal, hoewel men nieuwe acteurs inhuurde om de stemmen in te spreken. Verder werden in het verhaal enkele nieuwe personages geïntroduceerd.

Overigens was de tv-serie geen succes. Er werd slechts één seizoen gemaakt, bestaande uit 26 afleveringen. Deze werden van september 2001 t/m juni 2002 uitgezonden door de zender FOX. Hierna volgde de stopzetting.

Opvallend is dat de serie in Noord-Amerika werd uitgezonden onder de naam Alienators: Evolution Continues. In Europa heette de reeks simpelweg Evolution: The Animated Series.

Intro

Dvd

In 2002 werden een aantal afleveringen van de tv-serie (gemonteerd tot één film) in Regio 1 op dvd uitgebracht. Deze dvd was verkrijgbaar onder de naam: Evolution - The Animated Movie.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • buitenaardse invasie