Evolution: The Animated Series a.k.a. Alienators: Evolution Continues (2001-2002)

Animatiereeks gebaseerd op de gelijknamige film.

Samenvatting

Na een meteorietinslag in de woestijn van Arizona trekt een team wetenschappers (de "Alienators") erop uit om de inslag te onderzoeken. Vervolgens blijkt de meteoriet buitenaardse organismen te huisvesten, die al snel uitgroeien tot monsterlijke wezens. Hun aanvoerder, Scopes, heeft snode plannen die de hele aarde in gevaar brengen. Het Amerikaanse leger besluit daarom in te grijpen.

In iedere aflevering duikt steeds weer een nieuwe buitenaardse levensvorm op. Net als in de film staan de excentrieke wetenschappers Ira Kane en Harry Block hierbij centraal. Samen met Luitenant Lucy Mai van het leger moeten ze nu proberen om de mensheid te redden.

Serie Algemeen

Evolution: The Animated Series is een Amerikaanse animatieserie. Het verhaal was gebaseerd op de komische SF film Evolution uit 2001. Hoewel het succes van de film tegenviel, besloot men hierna een vervolgserie voor kinderen te maken. Er werden echter nieuwe acteurs ingehuurd om de stemmen in te spreken.

Overigens was de serie geen succes. Er werd slechts één seizoen gemaakt, bestaande uit 26 afleveringen. Deze werden van september 2001 t/m juni 2002 uitgezonden door de zender FOX. Hierna volgde de stopzetting.

In Noord-Amerika werd de serie uitgezonden onder de naam Alienators: Evolution Continues. In Europa heette de reeks simpelweg Evolution: The Animated Series.

Openingstitel

Links