Escape from Jupiter (1994) en Return to Jupiter (1997)

Australische jeugdreeksen.

Escape from Jupiter (1994)

Het verhaal speelt in de nabije toekomst. Op Io (één van de manen rond Jupiter) bevindt zich een mijnbouw kolonie. Centraal staan een groepje tieners én hun ouders die in de kolonie werkzaam zijn.

Op een dag wordt Io getroffen door een grote ramp. Een aantal overlevenden kan nog net op tijd vluchten. Ze komen terecht op KL5, een verlaten ruimtestation in de omloopbaan van Jupiter.

KL5 wordt vervolgens omgebouwd tot een primitief ruimtevaartuig, waarmee men de veilige aarde wil bereiken. Onderweg beleven de personages allerlei spannende avonturen.

Return to Jupiter (1997, vervolg)

Na een verblijf op de aarde keren de personages terug naar Jupiter. De jongeren zijn dit keer op weg naar de maan Ganymede, waar hun ouders een nieuwe mijnbouw kolonie hebben gesticht. Tijdens de reis gaat er echter van alles mis, waarna het transportschip Icarus neerstort op Mars. Dit is het begin van een nieuw avontuur.

Algemeen

Escape from Jupiter en Return to Jupiter zijn Australische jeugdseries. Samen vormen de reeksen één geheel met dezelfde jonge acteurs in de hoofdrol. (Hoewel in de tweede serie ook nieuwe personages worden geïntroduceerd.)

De eerste serie telt 13 afleveringen, die van april t/m juli 1994 werden uitgezonden op de Australische televisie. Het vervolg, ook bestaande uit 13 afleveringen, was te zien van maart t/m juni 1997.

Overigens werd in 1995 nog een roman uitgebracht die was gebaseerd op de tv-serie. (Escape from Jupiter van auteur David Ogilvy.)

Dvd

Alleen Escape from Jupiter is in het verleden op dvd uitgebracht in Regio 2 (Groot-Brittannië). Het gaat echter niet om de complete serie, maar slechts om een 2 uur durende 'film' (meerdere aan elkaar gemonteerde tv-afleveringen). Deze dvd lijkt momenteel niet meer verkrijgbaar te zijn.

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)