Emergence (2019-2020)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Jo Evans, de politiechef van een stadje aan de Amerikaanse Oostkust. Op een dag stort er in de buurt een vliegtuig neer. Er is slechts één overlevende: een jong meisje genaamd Piper. Ze lijdt aan geheugenverlies en haar precieze herkomst is onbekend. De pas gescheiden en alleenstaande moeder Jo besluit het meisje daarom in huis te nemen. Dit blijkt het begin te zijn van een reeks mysterieuze gebeurtenissen.

Al snel wordt namelijk duidelijk dat Piper in werkelijkheid een kunstmatige levensvorm is, die bovendien over allerlei bijzondere krachten beschikt. Wie haar heeft gecreëerd - en waarom - is in eerste instantie onduidelijk. Hierdoor raken Jo en haar gezin verstrikt in een gevaarlijke samenzwering.

Serie Algemeen

Emergence is een Amerikaanse mysteryserie, die in september 2019 in première ging bij de zender ABC. Helaas was de serie geen succes. Ondanks de positieve recensies vielen de kijkcijfers tegen. Uiteindelijk volgde na één seizoen van 13 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering werd in januari 2020 uitgezonden.

De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Allison Tolman (Fargo).

Trailer

 

Links