Electric City (2012)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische, dystopische toekomst. Fossiele brandstoffen zijn er nauwelijks meer. Elektriciteit is hierdoor kostbaar geworden.

Gevolgd worden de bewoners van een nederzetting genaamd Electric City. Op het eerste gezicht is dit een keurig, vreedzaam oord. Al snel wordt echter duidelijk dat het leven in Electric City een duistere keerzijde heeft. Zo is het gebruik van elektriciteit streng gereguleerd. Wie wordt betrapt op het illegale gebruik van elektriciteit wordt zwaar bestraft. Ook zijn de media volledig in handen van de machthebbers. Vrije handel en vrije communicatie zijn verboden.

Centraal staat Cleveland Carr, een huurmoordenaar in dienst van de machthebbers. Dit blijken in werkelijkheid een groepje bejaarde vrouwen te zijn. Cleveland krijgt van hen de opdracht om de strijd aan te gaan met een gevaarlijke verzetsbeweging. Het verzet probeert namelijk een illegaal communicatienetwerk op te zetten.

Serie Algemeen

Electric City is een Amerikaanse animatieserie, die werd bedacht door filmacteur Tom Hanks. Hij verleende ook zijn stem aan het hoofdpersonage.

Er werden in totaal 20 korte afleveringen (van ieder ongeveer 5 minuten) gemaakt. Deze gingen in juli 2012 in première bij de inmiddels opgeheven streamingdienst Yahoo! Screen. Parallel aan de serie werden ook een app, een game en een online comic uitgebracht.

Overigens bedacht Hanks het verhaal al in 2003. Oorspronkelijk met het plan er een normale tv-serie van te maken.

Trailer

Link