Devs (2020)

Samenavatting

Het verhaal gaat over Lily Chan, een jonge software ontwikkelaar. Ze werkt in Silicon Valley voor het kwantumcomputerbedrijf Amaya, dat wordt geleid door een excentrieke directeur genaamd Forest.

Ook de vriend van Lily, Sergei, is werkzaam bij Amaya als programmeur. Op een dag krijgt hij promotie. Hij mag komen werken voor de zogenaamde Devs-afdeling, die blijkt te zijn gevestigd in een mysterieuze bunker in het bos. Hierna is Sergei ineens spoorloos verdwenen. Later krijgt Lily te horen dat haar vriend zelfmoord zou hebben gepleegd.

Lily vertrouwt de zaak echter niet en gaat op onderzoek uit. Alle sporen leiden naar een geheim project van Forest dat de mensheid voorgoed kan veranderen.

Serie Algemeen

Devs is een Amerikaanse miniserie bestaande uit acht afleveringen, die in maart en april 2020 in première zijn gegaan bij de streamingdienst FX on Hulu.

De serie werd erg positief ontvangen. Het project valt te omschrijven als een technothriller met een ambitieus verhaal dat de kijker dwingt om goed op te letten.

Trailer

 

Links