Department S (1969-1970)

When a case proves too baffling for the minds of Interpol, they turn to the talents of Department S.

Samenvatting

De serie gaat over Department S, een speciale afdeling van Interpol. Wanneer politie of geheimdiensten met onoplosbare, mysterieuze zaken te maken hebben wordt de hulp van Department S ingeroepen.

Het team bestaat uit de Amerikaan Stewart Sullivan, de Britse computerspecialiste Annabelle Hurst en de flamboyante playboy Jason King, die tevens een succesvolle detective schrijver is. Sir Curtis Seretse is hun afdelingchef.

Department S heeft zijn hoofdkwartier in Parijs, maar opereert internationaal. De agenten krijgen te maken met uiteenlopende zaken, zoals een verdwenen dorp of vliegtuig, onverklaarbare moorden en mysterieuze vermissingen.

Serie Algemeen

Department S was een Britse serie die werd uitgezonden door ATV, een voorloper van de huidige Britse zender ITV. De eerste aflevering werd in maart 1969 uitgezonden, de laatste in maart 1970.

Het verhaal valt binnen het zogenaamde spy-fi genre: een avontuurlijke mix uit mystery en spionage met sciencefiction elementen. Tegenwoordig wordt Department S gezien als een cult serie.

Department S telde in totaal slechts 28 afleveringen. Dit kwam door hoofdrolspeler Peter Wyngarde, die de playboy Jason King vertolkte. De acteur en zijn personage bleken zo populair bij de kijkers te zijn dat werd besloten om hem zijn eigen spin-off serie te geven. Department S werd daarom na één seizoen stopgezet. De spin-off, simpelweg genaamd Jason King, werd vervolgens uitgezonden in 1971 en 1972.

Er bestaat overigens ook een Britse band genaamd 'Department S'. De groep vernoemde zichzelf naar de tv-serie.

Dvd

In Groot-Brittannië is de gehele serie in 2007 op dvd uitgebracht. De set bevat verschillende extra’s.

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (1 stem)