Department S (1969-1970)

Samenvatting

De serie gaat over Department S, een speciale afdeling van Interpol. Wanneer politie of geheimdiensten met onoplosbare, mysterieuze zaken te maken hebben wordt de hulp van Department S ingeroepen.

Het team bestaat uit de Amerikaan Stewart Sullivan, de Britse computerspecialiste Annabelle Hurst en de flamboyante playboy Jason King, die tevens een succesvolle detective schrijver is. Sir Curtis Seretse is hun afdelingchef.

Department S heeft zijn hoofdkwartier in Parijs, maar opereert internationaal. De agenten krijgen te maken met uiteenlopende zaken, zoals een verdwenen dorp of vliegtuig, onverklaarbare moorden en mysterieuze vermissingen.

Serie Algemeen

Department S is een Britse cultserie. De eerste aflevering werd in maart 1969 uitgezonden door de zender ATV. Het verhaal valt binnen het zogenaamde spy-fi genre: een avontuurlijke mix uit mystery en spionage met sciencefiction elementen. Uiteindelijk telde het programma 28 afleveringen. De laatste daarvan werd uitgezonden in maart 1970.

Overigens was hoofdrolspeler Peter Wyngarde (die Jason King vertolkte) destijds enorm populair bij de kijkers. In 1971 kreeg hij daarom een eigen spin-off serie genaamd Jason King.

Dvd

In Groot-Brittannië is de gehele serie in 2007 op dvd uitgebracht. De set bevat verschillende extra’s.

Links