Day Break (2006-2007)

Samenvatting

Het verhaal gaat over rechercheur Brett Hopper uit Los Angeles. Hij komt vast te zitten in een tijdlus, wat betekent dat hij de ergste 24 uur uit zijn leven steeds weer opnieuw beleeft.

Hopper wordt er namelijk valselijk van beschuldigd een moord te hebben gepleegd. Ondanks zijn alibi wordt zijn onschuld door de politie niet geloofd. Tot overmaat van ramp wordt hij hierna ontvoerd door mysterieuze onbekenden, die eisen dat hij een valse bekentenis aflegt. Zo niet, dan zal zijn vriendin Rita sterven.

Vanaf dat moment beleeft Hopper alle gebeurtenissen steeds weer opnieuw. Een ontsnapping uit deze vicieuze cirkel lijkt niet mogelijk te zijn. Het enige pluspunt is dat hij al zijn kennis van de 'vorige dag' kan behouden. Op die manier krijgt hij langzaam meer inzicht in wat er werkelijk aan de hand is. Behalve zijn herinneringen behoudt hij ook zijn verwondingen van 'gisteren'.

Elke dag krijgt Hopper een nieuwe kans om de echte daders te vinden en om zichzelf van alle blaam te zuiveren. Hij gebruikt daarom elke dag een andere strategie (zoals vluchten of de moord bekennen), met uiteenlopende consequenties. Het eindresultaat blijft echter altijd hetzelfde, tot grote frustratie van Hopper. Zal er voor Hopper ooit nog een nieuwe dag aanbreken?

Serie Algemeen

Day Break is een Amerikaanse serie, die werd uitgezonden door de zender ABC. De eerste aflevering ging in november 2006 in première. Er werden in totaal 13 afleveringen gemaakt. De kijkcijfers vielen echter tegen, waardoor de serie al na zes afleveringen van de buis werd gehaald. De resterende afleveringen waren daarna alleen online op de website van ABC te bekijken. De laatste aflevering kwam uit in maart 2007.

Alle afleveringen van Day Break werden in 2007 ook in Nederland uitgezonden door de zender Veronica.

De complete serie werd in 2008 in Noord-Amerika (Regio 1) op dvd uitgebracht.

Links