The Chronicle (2001-2002)

Samenvatting

Tucker Burns is een jonge, net afgestudeerde journalist. Omdat het hem niet lukt een baan te vinden bij een serieuze kwaliteitskrant gaat hij werken voor The World Chronicle.

Dit is een boulevardkrant die allerlei sensationele verhalen schrijft over aliens, mutanten en vele andere vreemde zaken. Tucker gelooft er in eerste instantie helemaal niets van. Hij is vooral blij eindelijk een baan te hebben.

Tot zijn grote verrassing ontdekt Tucker vervolgens dat alle verhalen waarover The Chronicle schrijft helemaal waar zijn. Samen met zijn collega reporter Grace (die zelf door aliens werd ontvoerd) en de enthousiaste fotograaf Wes gaat Tucker op onderzoek uit. Steeds weer krijgen ze te maken met allerlei mysterieuze zaken in en rond New York.

Serie Algemeen

The Chronicle is een luchtige serie van het Amerikaanse Sci Fi Channel (tegenwoordig Syfy). Het verhaal was losjes gebaseerd op de News from the Edge boekenreeks van auteur Mark Sumner. De eerste aflevering werd in juli 2001 uitgezonden, de laatste aflevering in maart 2002. Helaas was de serie geen succes: na één seizoen van 22 afleveringen werd The Chronicle alweer stopgezet.

Link