Crash Zone (1999-2001)

Samenvatting

Het verhaal gaat over vijf slimme leerlingen van een middelbare school in Melbourne. Ze hebben verschillende achtergronden, maar houden allemaal van games en computers. Op een dag worden de tieners gerekruteerd door Alexandra Davis, de directeur van het software bedrijf Catalyst.

De whiz kids mogen na schooltijd games gaan uittesten op het kantoor van Alex: The Crash Zone. Vervolgens beleven ze samen allerlei avonturen. Op de servers van Catalyst ontdekken de vrienden namelijk een mysterieuze kunstmatige intelligentie genaamd Virgil. Verder krijgt men te maken met uiteenlopende tegenstanders.

Serie Algemeen

Crash Zone is een Australische kinderserie. De eerste aflevering werd in februari 1999 uitgezonden op de Australische televisie. Er werden twee seizoenen gemaakt, in totaal 26 afleveringen. De laatste aflevering was in augustus 2001 te zien.

Overigens doet de serie voor hedendaagse begrippen enorm gedateerd aan. Destijds werd Crash Zone in Australië echter gezien als zeer hip. De serie was redelijk populair en werd zelfs genomineerd voor meerdere prijzen.

Links