C.O.P.S. (1988)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het toekomstjaar 2020. Empire City heeft te maken met een enorme golf van criminaliteit. Helaas is de reguliere politie hier niet tegen opgewassen. Daarom wordt de hulp ingeroepen van een speciale politie-eenheid, de COPS ("Central Organization of Police Specialists"). Dit zijn politiemensen die met behulp van cybernetische technologieën en andere handige gadgets (zoals een robothond) de misdaad bestrijden.

Het eliteteam, onder leiding van Baldwin "Bulletproof" Vess, krijgt te maken met uiteenlopende criminelen die zelf ook gebruik maken van allerlei gadgets en robots. Voornaamste tegenstander van de COPS is een gevaarlijke maffiabaas met de bijnaam Big Boss.

Serie Algemeen

C.O.P.S. is een Amerikaanse tekenfilmserie voor de jeugd. De eerste aflevering ging in september 1988 in première. De serie was gebaseerd op het gelijknamige speelgoed dat in hetzelfde jaar door Hasbro werd uitgebracht. Uiteindelijk werd er één seizoen van 65 afleveringen gemaakt. Later werd het programma op de Amerikaanse televisie nog herhaald onder de naam Cyber COPS.

In 1990 was de serie ook in Nederland te zien via RTL-Véronique (RTL 4). Tegenwoordig zijn de afleveringen op YouTube terug te vinden.

Openingstitel

 

Links