Come Back Mrs. Noah (1977-1978)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het jaar 2050. Centraal staat een Britse huisvrouw genaamd Gertrude Noah. Na een kookwedstrijd te hebben gewonnen ontvangt ze een exclusieve rondleiding op een nieuw ruimtevaartuig. Het gaat om de Britannia Seven, die binnenkort zal worden gelanceerd voor een verkenningsmissie door het heelal.

Helaas gaat er tijdens de bezichtiging iets mis. Door een technisch mankement vertrekt het vaartuig per ongeluk veel te vroeg, zonder haar geplande bemanning. Alleen mevrouw Noah, een verslaggever, twee wetenschappers en een onderhoudsmedewerker zijn aan boord. Geen van allen hebben ze ervaring als astronaut. Nu zijn ze ineens in de ruimte terechtgekomen.

Vervolgens probeert men vanaf de aarde een manier te bedenken om de passagiers van de Britannia Seven te redden. Ondertussen vermaken de ruimtereizigers zich met de geavanceerde technologieën die zich op het schip bevinden.

Serie Algemeen

Come Back Mrs. Noah is een Britse comedy. De eerste aflevering ging in december 1977 in première op de BBC. Het programma was echter geen succes en kwam na slechts zes afleveringen alweer ten einde. Overigens werd de serie in 1979 ook in Nederland uitgezonden door de TROS, onder de naam Geef 'r de ruimte.

Tegenwoordig zijn alle afleveringen op YouTube terug te vinden.

Links