Code Name: Eternity (2000)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een aantal aliens afkomstig van de verre planeet Thera.

Een buitenaardse wetenschapper ontvlucht zijn eigen volk en vertrekt met snode plannen naar de aarde. Hier neemt hij een menselijke identiteit aan: David Banning. Hij wil met behulp van buitenaardse technologie het klimaat en de atmosfeer van de aarde manipuleren, zodat de planeet geschikt wordt voor kolonisatie door aliens. De gehele mensheid zal hierdoor worden uitgeroeid.

Vervolgens wordt een groep buitenaardse soldaten naar de aarde gestuurd om Banning te stoppen. Helaas mislukt deze missie: Banning kan bijna al zijn achtervolgers uitschakelen. Slechts één soldaat weet te ontkomen.

Deze Ethaniel ontdekt al snel dat op de aarde alles anders is. Sowieso zijn de mensen voor hem moeilijk te doorgronden. Gelukkig krijgt Ethaniel hulp van de menselijke Dr. Laura Keating. Samen moeten ze nu proberen om Banning te verslaan en de mensheid te redden.

Ondertussen blijkt Ethaniels broer Thorber te worden vermist, een wetenschapper die voor Banning werkte en dus al diens geheimen kent. Ook stuurt Banning een gevaarlijke androïde op zijn tegenstanders af: Dent.

Serie Algemeen

Code Name: Eternity was een Canadese serie. De opnames vonden in 1999 plaats in en rond de stad Toronto.

De reeks was geen succes en werd na één seizoen weer stopgezet. Er werden in totaal 26 afleveringen gemaakt, die van mei t/m november 2000 op de Canadese televisie werden uitgezonden. (Later volgden ook herhalingen op het Amerikaanse Sci-Fi Channel.)

De afleveringen werden in de verkeerde volgorde op tv uitgezonden, waardoor de kijkers moeite hadden om het verhaal te volgen. Verder was er kritiek op o.a. de slechte acteerprestaties van de cast. De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger.

Overigens is Code Name: Eternity nooit op dvd uitgebracht. (Enkele afleveringen staan wel op YouTube.)

Intro

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)