Code Name: Eternity (2000)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een aantal aliens afkomstig van de verre planeet Thera.

Een buitenaardse wetenschapper ontvlucht Thera en vertrekt met snode plannen naar de aarde. Hier neemt hij een menselijke identiteit aan: David Banning. Hij wil met behulp van buitenaardse technologie het klimaat en de atmosfeer van de aarde manipuleren, zodat de planeet geschikt wordt voor kolonisatie door aliens. De mensheid zal hierdoor worden uitgeroeid.

Vervolgens wordt een groep buitenaardse soldaten naar de aarde gestuurd om Banning te stoppen. Helaas mislukt deze missie: Banning kan bijna al zijn achtervolgers uitschakelen. Slechts één soldaat weet te ontkomen. Deze Ethaniel ontdekt al snel dat op de aarde alles anders is. Gelukkig krijgt Ethaniel hulp van de menselijke Dr. Laura Keating. Samen moeten ze proberen om Banning te verslaan en de mensheid te redden.

Ondertussen blijkt Ethaniels broer Thorber te worden vermist, een wetenschapper die voor Banning werkte en dus al diens geheimen kent. Ook stuurt Banning een gevaarlijke androïde op zijn tegenstanders af: Dent.

Serie Algemeen

Code Name: Eternity is een van oorsprong Canadese serie. De eerste aflevering ging in mei 2000 in première op de Noord-Amerikaanse televisie. De reeks was echter geen succes en werd na één seizoen weer stopgezet. In totaal werden er 26 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering, die in november 2000 werd uitgezonden, eindigt met een cliffhanger. De opnames vonden overigens plaats in de buurt van de stad Toronto.

Enkele afleveringen van de serie zijn tegenwoordig op YouTube te vinden.

Intro

Links