Circle (2017)

Samenvatting

De serie speelt zich af in verschillende tijdlijnen. In het jaar 2007 ontdekken de jonge tweelingsbroers Kim Woo-jin en Kim Bum-gyun een buitenaardse levensvorm in vrouwelijke gedaante, die ze de naam Byul geven. Deze alien blijkt geavanceerde technologie bij zich te hebben. Dit wekt de interesse van de wetenschapper Dr. Kim Kyu-chul, de vader van de jongens. Kort daarna zijn Dr. Kim en Byul ineens verdwenen.

Tien jaar later, in 2017, ontmoet Woo-jin tot zijn verbazing een medestudente die er precies zo uitziet als Byul. Samen gaan ze op onderzoek uit na een reeks mysterieuze zelfmoorden aan de universiteit waar ze studeren. Woo-jin vermoedt dat er een verband is met zijn broer Bum-gyun.

In het jaar 2037 is Zuid-Korea opgedeeld in twee districten: een schone, misdaadvrije zone (waar menselijke emoties kunstmatig worden onderdrukt) en een zwaar vervuilde, criminele zone. Detective Kim Joon-hyuk, die zelf een geheimzinnig verleden blijkt te hebben, begint een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van de broers Woo-jin en Bum-gyun twintig jaar geleden.

Het verhaal wordt voornamelijk gevolgd vanuit het perspectief van Woo-jin in 2017 en Joon-hyuk in 2037. Na verloop van tijd komen er steeds meer duistere geheimen aan het licht.

Serie Algemeen

Circle (ook bekend onder de naam Circle: Two Worlds Connected) is een Zuid-Koreaanse serie. Er werden in totaal 12 afleveringen gemaakt, die in mei en juni 2017 werden uitgezonden op de Koreaanse televisie.

Afleveringen van de serie zijn met Engelse ondertitels op YouTube te vinden.

Links