Century City (2004-2005)

“The future is now in session.”

Samenvatting

We schrijven het jaar 2030. Oprah Winfrey is de president van de Verenigde Staten en haar vice-president is openlijk homoseksueel. De gemiddelde levensverwachting van Amerikaanse vrouwen is 95 jaar en de mensheid heeft de maan gekolonialiseerd. Tevens heeft de wetenschap het 'homo-gen' gevonden en er bestaat zelfs de mogelijkheid om dit gen d.m.v. genmanipulatie te laten ‘deactiveren’.

Tegen deze achtergrond volgen we in Los Angeles de werkzaamheden van het chique advocatenkantoor Crane, Constable, McNeil & Montero. De oprichtster van het kantoor is Hannah Crane; haar drie partners zijn de oude rot in het vak Marty Constable, de zelfvoldane Darwin McNeil en het voormalige congreslid Tom Montero. In het kantoor werken nog verschillende andere collega’s, waaronder de nieuweling Lee May Bristol, die door haar ouders genetisch werd gemanipuleerd om een topadvocaat te worden. Verder is er nog Voxy, een kunstmatige intelligentie die als paralegal assistent dient.

Het rechtssysteem in de toekomst blijkt op bepaalde punten behoorlijk anders te zijn dan wat we nu gewend zijn. Zo verschijnen advocaten bijvoorbeeld tijdens rechtszaken alleen nog maar als hologram voor de rechtbank. Ook heeft men te maken opvallende en omstreden situaties, waar vaak nog geen wetten voor bestaan. Denk daarbij aan zaken als virtuele verkrachting, klonen, de omgang met nanotechnologie en vergaande genetische manipulatie bij (ongeboren) kinderen.

Serie Algemeen

Century City was een mix tussen SF en een typische advocatenserie. De eerste aflevering werd in maart 2004 door de zender CBS uitgezonden. Helaas waren de kritieken niet al te positief en de kijkcijfers waren laag.

Er werden in totaal negen afleveringen geproduceerd, maar na slechts vier afleveringen werden zowel de uitzendingen alsook de hele serie stopgezet. De overige vijf afleveringen werden pas in december 2004 en januari 2005 alsnog door een andere zender uitgezonden.

Bedenker Ed Zuckerman was trouwens van 1990 t/m 2010 één van de vaste schrijvers en producenten van de bekende rechtbankserie Law & Order.

dvd

De serie is nooit op dvd uitgebracht.

Links

2 1 1 1 1 1 2.00 (1 stem)