Businessmen vs. Aliens (2016)

Samenvatting

De aarde wordt bedreigd door allerlei buitenaardse volkeren. Ter verdediging heeft Japan de zogenaamde Earth Defense Force opgericht. Dit blijkt echter geen normaal soldaten leger te zijn.

Op een dag worden zes Japanners door hun regering gerekruteerd voor de Earth Defense Force. Het gaat om een student, een muzikant, een leraar, een mysterieuze gamer, een winkelbediende en een zakenman. Op de maan blijkt zich een geheime ruimtebasis te bevinden, waar overleg plaatsvindt met diverse buitenaardse vertegenwoordigers. Het zestal is uitverkoren om de aliens op vreedzame wijze ervan te overtuigen de aarde niet aan te vallen en snel terug te keren naar hun eigen volk.

Helaas hebben de egoïstische rekruten weinig sociale vaardigheden, wat samenwerking moeilijk maakt. Bovendien hebben ze eigenlijk totaal geen zin om de aarde te redden. Gelukkig hebben ze nog een geheim wapen achter de hand: hun penetrante lichaamsgeur.

Serie algemeen

Businessmen vs. Aliens (originele titel: Uchû no Shigoto) is een Japanse scifi comedy. De serie werd in 2016 gemaakt in opdracht van Amazon. De serie bestaat uit één seizoen van 10 afleveringen. Sinds 2018 is Businessmen vs. Aliens ook in de rest van de wereld beschikbaar met Engelse ondertitels via Amazon Prime Video. De serie is vooral geschikt voor de liefhebbers van Japanse humor.

Trailer

 

Links