Bugs (1995-1999)

Samenvatting

De serie gaat over een team van hightech specialisten die zich bezig houden met het bestrijden van de misdaad. Het gaat dan voornamelijk om misdaden die met geavanceerde technologieën werden gepleegd.

De experts krijgen te maken met uiteenlopende zaken zoals gestolen satellieten, futuristische wapens, dodelijke (computer)virussen of kunstmatige intelligenties.

In het eerste seizoen werkt het team nog onafhankelijk, in de daaropvolgende seizoenen gaan ze voor de Britse regering werken. In het laatste seizoen wordt er ook veel nadruk gelegd op het liefdesleven van de personages.

Serie Algemeen

Bugs is een Britse SF actieserie. De eerste aflevering werd door de BBC uitgezonden in april 1995. Uiteindelijk werd de serie na vier seizoenen stopgezet, omdat de kijkcijfers steeds verder waren ingezakt. In totaal telde Bugs 40 afleveringen, waarvan de laatste in augustus 1999 werd uitgezonden. De laatste aflevering eindigde met een grote cliffhanger.

Schrijver Brian Clemens, die in de jaren ’60 de cultserie The Avengers schreef en produceerde, werkte ook mee aan het project. Clemens omschreef Bugs in een interview als “Avengers voor de jaren ’90”. In meerdere afleveringen van Bugs zijn dan ook verwijzingen te vinden naar The Avengers.

In 2005 werd de serie in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)