Bugs (1995-1999)

Samenvatting

De serie gaat over een team van hightech specialisten die zich bezig houden met het bestrijden van de misdaad. Het gaat dan voornamelijk om misdaden die met geavanceerde technologieën werden gepleegd. De experts krijgen te maken met uiteenlopende zaken zoals gestolen satellieten, futuristische wapens, dodelijke (computer)virussen of kunstmatige intelligenties.

In het eerste seizoen werkt het team nog onafhankelijk, in de daaropvolgende seizoenen gaan ze voor de Britse regering werken. In het laatste seizoen wordt er ook veel nadruk gelegd op het liefdesleven van de personages.

Serie Algemeen

Bugs is een Britse serie. De eerste aflevering ging in april 1995 in première bij de BBC. Scenarioschrijver Brian Clemens, die in de jaren ’60 de cultserie The Avengers schreef en produceerde, werkte ook mee aan de productie. Clemens omschreef Bugs in een interview als “Avengers voor de jaren ’90”. In meerdere afleveringen van Bugs zijn dan ook verwijzingen te vinden naar The Avengers.

Uiteindelijk werden er vier seizoenen gemaakt, in totaal 40 afleveringen. Wegens dalende kijkcijfers volgde hierna de stopzetting. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd uitgezonden in augustus 1999.

In 2005 werd de complete serie in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Links