BrainDead (2016)

Samenvatting

Menig burger vraagt zich wel eens af waarom al die politici zo wereldvreemd zijn. Deze serie geeft hierop een simpel antwoord: de politieke elite is gehersenspoeld door aliens!

Het verhaal gaat over de Amerikaanse Laurel Healy. Eigenlijk is ze documentaire maker, maar omdat het geld op is moet ze noodgedwongen voor haar broer Luke gaan werken. Luke is een senator voor de Democratische partij.

Al snel ontdekt Laurel dat er in Washington een geheime buitenaardse invasie gaande is. Meerdere leden van het Amerikaanse Congres blijken namelijk te zijn overgenomen door gevaarlijke buitenaardse parasieten. Deze kleine insectachtige wezens zijn afkomstig uit een mysterieuze meteoriet die op de aarde is neergestort. Ze eten de hersenen van mensen (en met name politici), maar niemand lijkt dit in de gaten te hebben.

Serie Algemeen

BrainDead is een Amerikaanse serie. De eerste aflevering ging in juni 2016 in première bij de zender CBS. Het verhaal vermengt politieke satire met het SF genre. Hoewel de recensies positief waren, vielen de kijkcijfers tegen. Uiteindelijk werd de serie na 13 afleveringen weer stopgezet. De laatste aflevering werd in september 2016 uitgezonden.

Overigens hadden de makers van de serie oorspronkelijk plannen voor in totaal vier seizoenen. Ieder seizoen had zich moeten afspelen op een nieuwe locatie: eerst Washington, daarna Wall Street, Silicon Valley en tot slot Hollywood.

Link