Black Knight (2023)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het dystopische jaar 2071. Na een komeetinslag 40 jaar geleden is het Koreaanse schiereiland nagenoeg onbewoonbaar geworden. Het merendeel van de oorspronkelijke bevolking is uitgestorven; slechts 1% van de Koreanen heeft onder erbarmelijke omstandigheden overleefd. Niet alleen is de buitenlucht extreem giftig, ook wordt de samenleving geregeerd door gevaarlijke groeperingen. Veel mensen durven hun huizen nauwelijks meer te verlaten.

In deze wereld is een belangrijke rol weggelegd voor gemaskerde koeriers, de Knights. Steeds weer trotseren zij allerlei gevaren om de mensen thuis van alle benodigdheden (zoals verse zuurstof) te voorzien. De serie volgt de belevenissen van een bezorger genaamd '5-8'. Op een dag maakt hij kennis met de vluchteling Sa-wol, die ook van een carrière als Knight droomt.

Serie Algemeen

Black Knight is een Zuid-Koreaanse serie. Het verhaal is gebaseerd op de webcartoon Delivery Knight uit 2017. De serie bestaat uit zes afleveringen, die in mei 2023 in première zijn gegaan bij Netflix.

Trailer

 

Links