Biohackers (2020-heden)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Duitse studente Mia Akerlund. Ze studeert geneeskunde en lijkt op het eerste gezicht een normale student te zijn.

Mia heeft echter een geheime agenda. Haar tweelingsbroer Ben is lang geleden onder mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen. Mia houdt de gerenommeerde Professor Tanja Lorenz hiervoor verantwoordelijk. Lorenz blijkt zich namelijk bezig te houden met allerlei illegale experimenten met gentechnologie.

Om het vertrouwen van de professor te winnen begint Mia een relatie met Lorenz' onderzoeksassistent Jasper. Vervolgens mag Mia voor Lorenz komen werken. Hierdoor raakt Mia zelf ook betrokken bij een duister complot.

Serie Algemeen

Biohackers is een Duitse thrillerserie. Het gaat om een Netflix productie die in augustus 2020 in première is gegaan. Het tweede seizoen volgde in juli 2021. 

Overigens had de serie oorspronkelijk in april 2020 van start moeten gaan. Vanwege het coronavirus werd dit enkele maanden uitgesteld. Volgens Duitse mediaberichten was Netflix bang dat de kijkers door de serie verkeerde parallellen zouden trekken naar de werkelijkheid.

Trailer

 

Links