Bar Karma (2011)

A Mystical Watering Hole At The End Of The Universe…

Samenvatting

De serie draait om de rijke, succesvolle Doug Jones, die op een dag op mysterieuze wijze de nieuwe eigenaar wordt van een bar. Al snel blijkt dit geen gewone bar te zijn: de Karma bar bevindt zich ergens ver buiten de normale tijd en ruimte. Daar gebeuren allerlei onwerkelijke dingen.

Doug krijgt nu de taak om de klanten te helpen die tijdens happy hour binnenkomen. Deze klanten worden geplaagd door allerlei existentiële problemen en moeten belangrijke keuzes in hun leven maken. In de bar wordt hen een blik in het verleden, heden en een mogelijke toekomst geboden. Ook Doug zelf heeft een probleem, want in de echte wereld wordt hij namelijk verdacht van moord.

Gelukkig staat Doug er in de bar niet alleen voor. Hij wordt geholpen door twee personeelsleden, de leuke serveerster Dayna en de 20.000 jaar oude barman James.

Serie Algemeen

Bar Karma was een productie van de (inmiddels opgeheven) Amerikaanse betaalzender Current TV. (Deze zender was eigendom van de politicus en milieuactivist Al Gore.) Het concept werd bedacht door Will Wright, tevens de bedenker van de populaire games The Sims en SimCity.

De eerste aflevering werd op 11 februari 2011 uitgezonden. Iedere aflevering duurt ongeveer 22 minuten (zonder reclame). Er werden in totaal 12 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in april 2011 werd uitgezonden.

Bar Karma is een bijzondere serie, omdat de kijkers via de officiële website eigen ideeën en verhalen konden insturen. Dit ging via de zogenaamde StoryMaker Engine. Anderen konden daarna stemmen op het beste idee, dat vervolgens in de serie werd gebruikt. Kortom, de kijker bepaalde wat er ging gebeuren. Het idee hierachter was om een geheel nieuwe soort tv-serie te maken, gebruik makend van online crowdsourcing.

Uiteindelijk bleef het bij één seizoen. De serie is niet op dvd uitgebracht.

Trailer

Link

2 1 1 1 1 1 2.00 (1 stem)