Bar Karma (2011)

Samenvatting

De serie draait om de rijke Doug Jones, die op een dag op mysterieuze wijze de nieuwe eigenaar wordt van een bar. Al snel blijkt dit geen gewone bar te zijn: de bar genaamd Karma bevindt zich ergens ver buiten de normale tijd en ruimte. Daar gebeuren allerlei onwerkelijke dingen.

Doug krijgt nu de taak om de klanten te helpen die tijdens happy hour binnenkomen. Deze klanten worden geplaagd door allerlei existentiële problemen en moeten belangrijke keuzes in hun leven maken. In de bar wordt hen een blik in het verleden, heden en een mogelijke toekomst geboden. Ook Doug zelf heeft een probleem, want in de echte wereld wordt hij namelijk verdacht van moord.

Gelukkig staat Doug er in de bar niet alleen voor. Hij wordt geholpen door twee personeelsleden, de leuke serveerster Dayna en de 20.000 jaar oude barman James.

Serie Algemeen

Bar Karma is een Amerikaanse serie. Het ging om een productie van de inmiddels opgeheven betaalzender Current TV. Het concept werd bedacht door Will Wright, bekend als de bedenker van populaire games als The Sims en SimCity.

De eerste aflevering ging in februari 2011 in première. Iedere aflevering duurt ongeveer 20 minuten. Er werden in totaal 12 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in april 2011 werd uitgezonden.

Bar Karma is een bijzondere serie, omdat de kijkers via de officiële website eigen ideeën en verhalen konden insturen. Anderen konden daarna stemmen op het beste idee, dat vervolgens in de serie werd gebruikt. Kortom, de kijker bepaalde wat er ging gebeuren. Het idee hierachter was om een nieuw soort tv-serie te maken, gebruik makend van online crowdsourcing. Erg succesvol was de serie echter niet. Uiteindelijk bleef het bij één seizoen.

Trailer

Link